Julia Wandelt:

Får støtte: - Tror ikke hun lyver

Nekter å gi opp.

VIRALT: 21 år gamle Julia Wandelt gikk viralt i sosiale medier etter hun hevdet at hun er den forsvunnede Madeleine McCann. Foto: AFP/ NTB
VIRALT: 21 år gamle Julia Wandelt gikk viralt i sosiale medier etter hun hevdet at hun er den forsvunnede Madeleine McCann. Foto: AFP/ NTB Vis mer
Publisert

Polske Julia Wandelt (21) har skapt mange overskrifter den siste tiden, etter at hun hevdet at hun kan være savnede Madeleine McCann, som forsvant under en familieferie i Portugal i 2007.

I flere videoer, som har fått millioner av visninger, pekte hun på det hun selv mente var likhetstrekk mellom den savnede jenta, foreldrene og henne selv.

Siden har saken tatt flere vendinger.

Sår tvil

Kort tid senere avviste politiet at Wandelt kunne være McCann. Pawel Noga i provinspolitiet i Wroclaw uttalte til det polske nettstedet Gazeta at den foreløpige etterforskningen ikke samsvarer med 21-åringens påstander.

EN GÅTE: 21 år gamle Julia Wandelt går viralt i sosiale medier ved å hevde at hun er den forsvunnede Madeleine McCann. Reporter: Christina H. Korneliussen / Dagbladet TV / Instagram / NTB Vis mer

- Etterforskningen pågår fortsatt, men det kan allerede utelukkes at denne versjonen er sann, sa Noga til nettstedet.

Etterhvert brøt også 21-åringens foreldre tausheten etter datterens påstander.

- For oss som en familie er det tydelig at Julia er vår datter, barnebarn, søster, niese, kusine og stekusine, delte Wandelt-familien i en pressemelding.

Sammenlagt kan man trygt si at dette har sådd tvil hos flere som har fulgt saken.

Får støtte

Nå er Wandelts sosiale medier-kanaler slettet, men tilsynelatende har hun fått støtte av Dr. Fia Johansson. Den siste tiden er det det hun som har delt oppdateringer på sosiale medier på vegne av Wandelt.

SPORLØST FORSVUNNET: Fire år gamle Madeleine McCann forsvant sporløst i Portugal i 2007. Nå lanserer Netflix en ny dokumentar om mysteriet. Video: Netflix Vis mer

Johansson omtaler seg selv som et psykologisk medium, og har hele 9,4 millioner følgere på Instagram. Hun fungerer nå, ifølge seg selv, som «privatetterforsker» for Wandelt.

Madeleine McCann-forsvinningen er ikke fremmed for det selvutnevnte mediumet. Hun skal ha fortalt at hun i 2019 skal ha hatt et syn om at den forsvunnede jenta lever - og det ga henne stor oppmerksomhet den gang. Det kommer frem i NRK-podkasten «Oppdatert».

Privatetterforskeren skal ha besøkt Wandelt i hjemlandet, men nå har sistnevnte satt seg på flyet til USA - hvor Johansson bor. Dette fordi 21-åringen er «livredd» og «føler seg utrygg» i Polen ifølge Johansson.

De jobber nå sammen for å se på muligheten for at 21-åringen kan være andre savnede, og hun skal visstnok ha sagt seg villig til å ta en DNA-test for å finne ut om hun kan være savnede Livia Schepp.

SAVNET: Spanske Olivia på seks år og Anna på ett år ble siste sett med faren sin på øya Tenerife 27. april. Nå er eldstedattera funnet død. Video: AP / Politiet Vis mer

- Julia har aldri sagt at «jeg er Madeleine McCann». Hun har flere spørsmål knyttet til fortiden sin, og hun ba om hjelp. Vi er åpen for alle muligheter, uttalte Johansson til The Sun tidligere denne uken.

Selv om påstandene har sådd tvil hos andre, er «privatetterforskeren» mer trygg på historien Wandelt har fortalt:

- Etter å ha brukt tid med Julia og etterforsket saken tror jeg ikke at hun lyver eller finner på dette for å få følgere. Alt hun har sagt viser seg å stemme.

LES OGSÅ: Varsler nytt i Martine-saken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer