<strong>FÅR SNAKKE DIALEKT:</strong> Både NRK-profiler og folket ser ut til å slå ring rundt Ingerid Stenvold etter de siste dagenes dialekt-debatt. Foto: SCANPIX
FÅR SNAKKE DIALEKT: Både NRK-profiler og folket ser ut til å slå ring rundt Ingerid Stenvold etter de siste dagenes dialekt-debatt. Foto: SCANPIX Vis mer

Får støtte fra NRK og folket

- Ingerid Stenvold er en av de beste programlederne vi har.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Det nyansatte nyhetsankeret Ingerid Stenvold (32) har fått grønt lys til å snakke sin egen Målselv-dialekt på Dagsrevyen. Det har skapt støy i mediehuset.

Onsdag uttalte språkforsker Finn-Erik Vinje til VG at han har oppfattet at Stenvolds ønske om å bruke egen dialekt har vakt harme i Dagsrevyen, og at han selv kaller avgjørelsen om å tillate egen dialekt ''helt vanvittig''.

Nå slår både NRK-profiler og folket ring rundt 32-åringen, skriver VG.

- Jeg skjønner at Finn-Erik Vinje har behov for å vise at han lever. Men NRK skal vise at språkmangfoldet, og det vil Dagsrevyen gjøre. Ingerid Stenvold er en av de beste programlederne vi har, og det er derfor vi har valgt henne, sier NRKs nyhetsredaktør Jon Gelius til VG.

I tillegg viser en avstemning VG har gjennomført at hele 69 prosent av de som stemte, synes det er helt i orden at Stenvold bruker sin egen dialekt på Dagsrevyen.

På nyåret går Stenvold inn i sin nye jobb som nyhetsanker, hvor veteranen Einar Lunde blir hennes faste studiopartner.

Onsdag uttalte hun til Seher.no at det ville vært vanskelig for henne å måtte legge om til bokmål.

- Jeg er svært lettet for at ledelsen har gitt meg ja på at det er greit å snakke slik jeg gjør. Med en del tilpasninger tror jeg det skal gå helt fint.
 
Selv om det nyansatte nyhetsankeret får lov å snakke sin egen Målselv-dialekt i jobben, skrev Seher.no tirsdag at det egentlig ikke er i Målselv hun kommer fra.

- Det stemmer at jeg ikke er vokst opp i Målselv. Jeg bodde i Finnfjordbotn i Lenvik som er nabokommunen til Målselv, sier Ingerid til Seher.no.

I Finnfjordbotn snakker ungdommene typisk nordnorsk kystdialekt, mens Målselv-dialekten har innflytelse fra Gudbrandsdalen og Østerdalen. I Stensvolds familie har de imidlertid alltid snakket Målselv-dialekt.

- Både foreldre og besteforeldre i min familie snakker Målselv-dialekt.

NRKs nyhetsredaktør Jon Gelius og språkforsker Finn-Erik Vinje ble onsdag invitert til å delta i en språkdebatt i både "RedaksjonEN" og "Dagsnytt 18", men debattene ble avlyst ettersom Gelius nektet å diskutere med Vinje, skriver VG.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Ikke noe problem å takke ja

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer