Therese Johaug:

Får støtte av lagvenninnen før dommen faller

Therese Johaug reiste på treningsleir med Ingvild Flugstad Østberg til USA.

GODE VENNER: Therese Johaug (t.v) får god støtte av lagvenninne Ingrid Flugstad Østverg. Sistnevnte gleder seg til å få Therese på laget igjen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GODE VENNER: Therese Johaug (t.v) får god støtte av lagvenninne Ingrid Flugstad Østverg. Sistnevnte gleder seg til å få Therese på laget igjen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): I begynnelsen av juni var ski-esset Therese Johaug (29) ferdig med alle høringene i dopingsaken som skapte landsomspennende overskrifter i oktober i fjor. Underveis har den 29 år gamle langrennsløperen fått mye støtte av kjæresten, roeren Nils Jacob Hoff (32).

Det var i slutten av november 2014 langrennsesset bekreftet at hun hadde blitt kjæreste med topproer Nils Jakob.

Er optimistisk

Til tross for den gode støtten Therese får fra kjæresten, har hun også gode lagkamerater som hjelper henne gjennom den vanskelige tiden.

HØRING: Therese Johaug snakker etter CAS-høringen i Lausanne. Nå venter hun på den endelige dommen. Video: Hans A. Vedlog Vis mer

Den 29 år gamle skiløperen fra Dalsbygda har ikke hatt mulighet til å delta på trening med langrennslandslaget siden hun avla positiv dopingprøve, men har likevel lagt ned utallige treningstimer sammen med flere av de andre skijentene.

Nylig var hun i USA sammen lagkamerat, Ingvild Flugstad Østberg (26), hvor de begge jobber mot kommende OL.

Ingvild har i et nytt intervju med VG forklart at hun gleder seg til å ha venninnen tilbake på laget, og ser positivt på dommen som vil bli gitt innen kort tid. 26-åringen er tydelig imponert over Thereses innsats.

A post shared by Therese (@johaugtherese) on

- Hun er motivert slik hun har vært hele veien, synes jeg. Jeg er imponert over hvordan hun jobber. Jeg blir inspirert hver dag og hver økt jeg er sammen med henne. Jeg håper på det beste som kommer nå. Det gjør hun også, og er spent på det, forklarer Ingvild til avisen.

De to venninne har bodd på godt over 2000 meters høyde den siste tiden og de har begge fått en god dose høydetrening.

Therese og Ingvild har tidligere tilbrakt mye tid sammen. De har blant annet vært i Puerto Rico sammen hvor Therese trolig feiret seieren i Ski Tour Canada og sammenlagtseieren i Verdenscupen.

A post shared by Therese (@johaugtherese) on

Får støtte av kjæresten

Etter at langrennsløperen fra Dalsbygda ble tatt for doping i fjor, er den endelige dommen ventet å komme de nærmeste dagene. Therese legger ikke skjul på at støtten har vært viktig gjennom hele den tunge tiden.

LAGKAMERATER: Både Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen har vist sin støtte overfor venninnen. Foto: NTB Scanpix
LAGKAMERATER: Både Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen har vist sin støtte overfor venninnen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Støttespillerne mine har betydd alt. Uten Nils Jakob, som har stått der siden dag én, så hadde jeg ikke stått her. Lagvenninner, familie og venner. Det er så mange jeg skal takke, har Therese nylig uttalt til Dagbladet.

Therese har ved flere anledninger delt både bilder av kjæresten, familien og lagkamerater på sosiale medier. Der uttrykker hun sin takknemlighet og entusiasme over støtten hun blir gitt.

I begynnelsen av forholdet holdt Therese og Nils Jakob en lav profil, men i januar i 2015 overrasket Johaug ved å dele en koselig «kjæreste-selfie» med følgerene sine på Instagram.

A post shared by Therese (@johaugtherese) on

I april 2015 viste de seg dessuten sammen på et «Top Gear»-arrangement i Holmenkollen i Oslo, men det profilerte paret har i stor grad holdt tett om forholdet i media.

I ettertid har Nils Jakob avslørt i et intervju med «P3morgen» hvordan han og kjæresten møttes for første gang.

Nils Jakob Hoff fortalte at det første møtet med Therese Johaug inntraff på et fly, etter at han hadde deltatt i rokonkurranse og hun hadde vært på samling med langrennskollegene.

Videre forklarte han at Therese satt et par rader foran ham på flyet, og at de to ikke pratet sammen. Roeren satt derimot og så på «Game of Thrones» på macen sin og ante fred og ingen fare.

- Så kommer sjefen i Roforbundet og sier at jeg må komme. Det var en fyr som hadde besvimt bak i flyet. Det var ingen lege om bord, og som medisinstudent måtte jeg komme bakover, da, minnes Hoff.

STØTTESPILLER: Roeren Nils Jakob Hoff har vært en viktig støttespiller for Therese Johaug. Her er paret sammen i Sveits i juni. Foto: NTB Scanpix
STØTTESPILLER: Roeren Nils Jakob Hoff har vært en viktig støttespiller for Therese Johaug. Her er paret sammen i Sveits i juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Verdensmesteren i roing fra 2013 røpte at han ble veldig nervøs og tenkte «åh shit, dette er jeg ikke helt klar for!», men at han reiste seg opp fra setet sitt og det var da han møtte Therese.

- Og så ser jeg at hun snur seg da, og jeg bare: «halla!». Og så går jeg bare bakover, forklarte han.

LES OGSÅ: – Det blir jo en aktiv ferie

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer