<strong>GAMMEL TRAVER:</strong> Einar Lunde har vært nyhetsanker i over 40 år. Foto: SCANPIX
GAMMEL TRAVER: Einar Lunde har vært nyhetsanker i over 40 år. Foto: SCANPIX Vis mer

Får støtte av kollegaene

NRK-medarbeiderne slår ring rundt Einar Lunde.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Onsdag fortalte Einar Lunde (66) i et intervju med Dagbladet at han ville slutte i NRK etter 40 år som nyhetsanker. Lunde slutter etter planen nå i september, mens han egentlig hadde tenkt å bli værende til han fylte 70 år.

Grunnen skal være at kanalen truet med å si ham opp, fordi han tar oppdrag av Temareiser Fredrikstad som foreleser i Sør-Afrika.

Nyhetsankeren ble kalt inn på teppet hos NRK etter at han gikk hardt ut mot nyhetskanalen, og møtet endte ifølge Dagbladet med at Lunde fikk en skriftlig irettesettelse.

Nå slår kollegaene i NRK ring rundt den folkekjære nyhetsankeren, mens han selv tar refsen fra ledelsen til etterretning, og ser fram til å jobbe videre.

- Det er opp til NRK-ledelsen å reagere hensiktsmessig. Nå har de valgt å bruke denne reaksjonen , og det tar jeg til etterretning. Nå gleder jeg meg til å fortsette arbeidet videre med den utvidede Dagsrevyen, sier Lunde til Dagbladet.

Ifølge Dagbladet, støtter både Nina Owing, Tomm Kristiansen, Ingvild Bryn og Knut Olsen kollegaen.

Kristiansen, som for tiden har permisjon fra NRK, synes NRKs håndtering av saken har vært underlig, ettersom han selv og flere medarbeidere i statskanalen holder foredrag og gir ut bøker i tillegg til NRK-jobben.

- Bokutgivelser er råkommersielt! Det som er kynisk i denne saken er at ledelsen tar for seg et stort problemområde, men rører bare en liten flik av det : Einar Lunde. Det er feigt og patetisk, sier han til Dagbladet.

Nyhetsankeren Nina Owing reagerer på samme måte.

- Jeg klarer ikke å se den store prinsippielle forskjellen på å dele kunnskapen sin i bokform, som mange NRK-journalister gjør helt lovlig, eller som Einar velger å gjøre gjennom en seriøs aktør, sier hun.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Mobbingen gikk på livet løs
 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer