«Skal vi danse»:

Får støtte: - Ga blanke

Jørgine Massa Vasstrands sjokkuttalelser om «Skal vi danse» skaper debatt. Selv avviser TV 2 regelrytteri.

SKAPER DEBATT: Jørgine Massa Vasstrands sjokkuttalelser om om «Skal vi danse» skaper debatt. Selv avviser TV 2 regelrytteri. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
SKAPER DEBATT: Jørgine Massa Vasstrands sjokkuttalelser om om «Skal vi danse» skaper debatt. Selv avviser TV 2 regelrytteri. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld delte influenser Jørgine Massa Vasstrand (31) en rekke oppsiktsvekkende videoer på sin offentlige Snapchat-konto, der hun kom med flere uttalelser om sine følelser tilknyttet «Skal vi danse»-deltakelsen i fjor.

Vasstrand uttalte blant annet at hun hater «Skal vi danse», og omtalte det som et «satans drittprogram».

31-åringen havnet på en andreplass sammen med dansepartneren Jørgen Nilsen, og innrømmet etterpå at hun tok tapet svært tungt.

Både «God kveld Norge», Dagbladet og Se og Hør omtalte Vasstrands utsagn. Kort tid senere delte hun imidlertid flere videoer på Instagrams historiefunksjon, der hun påpekte at uttalelsene ble sagt med både sarkasme og selvironi, og at hun i hovedsak gjorde narr av seg selv.

I et av Snapchat-klippene begrunnet Vasstrand misnøyen med at hun følte at man måtte være politisk korrekt, og si de «rette tingene» for at flest mulig skulle like henne.

TEMPERAMENT: «Farmen Kjendis»-programleder Tiril Sjåstad Christiansen ønsker å se Jørgine «Funkygine» Vasstrand i programmet sitt. Det skjer trolig ikke med det første. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Ga blanke

En som imidlertid ikke så ut til å bry seg nevneverdig om å være politisk korrekt under sin deltakelse i TV 2-programmet, er Frank Løke (40). 40-åringen skapte oppstandelse i norsk offentlighet da han valgte å strippe ned til borat-truse i beste sendetid i 2018, et stunt som senere kostet ham deltakelsen.

Han kjenner seg godt igjen i Vasstrands bemerkninger.

- Jeg gjorde det stikk motsatte av å være politisk korrekt. Jeg sa bare dustete ting. Jeg ga blanke i hva som er politisk korrekt, forteller Løke overfor Se og Hør.

- Jeg skjønner hva hun mener. Samtidig er det er ikke noe nytt, i denne politisk korrekte verdenen vi lever i, at mange sier noe og mener noe annet. Du må si det som gjør at du får flest stemmer, legger han til.

2018: Løke svingte seg på parketten høsten 2018, men endte til slutt opp med å bli kastet ut av programmet. Her med dansepartner Tone Jacobsen. Foto: TV 2 / NTB Scanpix
2018: Løke svingte seg på parketten høsten 2018, men endte til slutt opp med å bli kastet ut av programmet. Her med dansepartner Tone Jacobsen. Foto: TV 2 / NTB Scanpix Vis mer

Overfor Se og Hør forklarer Løke at han fikk to regler han måtte følge.

- Det var at jeg ikke fikk lov til å vise utstyret mitt, og at jeg ikke skulle skade noen i publikum.

DET FØRSTE INTERVJUET: Frank Løke var hjemme igjen etter «Skal vi danse»-skandalen. Se det første intervjuet med ham her. Reporter: Linn Christin Marthinussen. Video: Andreas Fadum / Dagbladet Vis mer

- Ble ikke hørt

Videre forklarer Løke at han hadde flere ideer han ønsket å få til under deltakelsen, hvorav en av dem omhandlet at han skulle tenne på seg selv.

- Men da følte jeg ikke at jeg fikk noe gehør. Jeg følte at de bare jattet med meg. De sa at jeg skulle få prege programmet, men de skulle hele tiden bremse ideene jeg kom med, og kontrollere meg. Det var derfor jeg måtte kjøre min egen greie, hevder han.

- De var veldig opptatt av at jeg skulle prøve å danse mest mulig, og ikke gjøre alt annet rundt, legger han til.

KONTROVERSIELL: Fargeklatten Frank Løke markerer seg på den populære appen TikTok - i kjent Løke-stil. Video: Rød Løper Vis mer

- Fullstendig autonomi

«Skal vi danse»-dommer Merete Lingjærde (58) var selv tett på Løke-kaoset i 2018, og har fått med seg den siste ukens overskrifter om Vasstrand.

- Det er ingen som forteller oss hva vi skal si, vi har fullstendig autonomi (å bestemme over seg selv, journ.anm.) Jeg har jo tidligere sett at deltakere gjerne snakker fra levra uten filter, forteller hun til Se og Hør.

Lingjærde påpeker at ikke har noe med deltakerne i TV 2-programmet å gjøre på samme måte som produksjonsselskapet, og at hun som dommer ikke styres av produksjonen.

DOMMER: Merete Lingjærde sier til Se og Hør at hun tror alle må legge litt bånd på seg i en profesjonell setting. Foto: NTB Scanpix
DOMMER: Merete Lingjærde sier til Se og Hør at hun tror alle må legge litt bånd på seg i en profesjonell setting. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fra sitt ståsted har Lingjærde problemer med å forstå at enkelte deltakere opplever at de må framstå politisk korrekte, eller «si de rette tingene».

- Jeg har vel aldri hatt noen oppfatning av at noen i TV 2 eller produksjonsselskapet snakker om at man skal være en annen enn den man er. Det har jeg aldri hørt noe om eller opplevd, forteller hun.

Dommeren understreker at hun ikke er kjent med hvorvidt produksjonen veileder eller gir råd til deltakerne, om hvordan de skal fremstå på skjermen. Hun tror likevel at dette er noe produksjonsselskaper generelt har i bakhodet.

- Jeg tror det gjelder i enhver rolle man har på tv. Hvis jeg hadde spydd ut alt jeg tenker, så ville jeg fort ha blitt oppfattet som en drittsekk. Sånn er det i livet for øvrig - det er jo ikke alltid vi skal si det vi tenker. For min egen del ønsker å bli sett på som den jeg er - litt streng, men med kjærlighet for deltakerne. Jeg tror at vi alle må legge noe bånd på oss selv i en profesjonell setting, sier 58-åringen.

STERK HISTORIE: Dommer i «Skal vi danse», Merete Lingjærde, forteller en sterk historie på TV2 i påsken. Video: TV2 Vis mer

- Tett dialog

Pressesjef i TV 2, Jens Petter Dahl, sier at de har tett dialog med dommerne gjennom hele konkurransen, og slår fast at de har frie tøyler.

- Gjennom sesongen er det da naturlig at vi har en åpen og god dialog om det meste – alt fra det som foregår på parketten til hvordan vi forholder oss til alt utenom, som for eksempel mediene og sosiale medier, sier pressesjefen til Se og Hør, og fortsetter:

- Vi gir deltakerne tips og råd underveis, men til syvende og sist er det opp til dem selv å prestere på dansegulvet og ta stilling til hvordan de ønsker å fremstå i offentligheten ellers. TV 2 ønsker at de skal være seg selv, og vise frem sin personlighet gjennom «Skal vi danse»-sesongen.

FIKK HAT: «Skal vi danse»-deltakeren Victor Sotberg har vært stor på YouTube siden 2015, men populariteten har også sine baksider. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

I etterkant av Jørgine Massa Vasstrands uttalelser om sin opplevelse med «Skal vi danse», uttalte Dahl overfor Se og Hør at de synes det var leit å høre at Vasstrand satt igjen med dårlige minner fra deltakelsen.

Samtidig påpekte han at de har respekt for at hun valgte å være åpen om sine opplevelser med sine mange følgere i sosiale medier.

Var ikke intensjonen

I etterkant delte som nevnt Vasstrand flere videoer på Instagram-story. Der forklarte hun at dersom man ikke hadde sett Snapchat-videoene hennes, kunne det virke som at utsagnene var rettet mot produksjonen, deltakerne og proffdanserne i «Skal vi danse».

Dette mente hun ikke var intensjonen.

MED BESKJED TIL PRESSESJEFEN: Jørgine Massa Vasstrand uttalte at pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, ikke har noen grunn til å være lei seg for at hun hadde en vond opplevelse med «Skal vi danse». Foto: NTB Scanpix
MED BESKJED TIL PRESSESJEFEN: Jørgine Massa Vasstrand uttalte at pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, ikke har noen grunn til å være lei seg for at hun hadde en vond opplevelse med «Skal vi danse». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vasstrand kom også med en beskjed til Jan-Petter Dahl, hvor hun forklarte at han ikke trengte å være lei seg for at hun hadde en vond opplevelse med «Skal vi danse».

- Jørgine har et bredt register av følelser, noe vi har sett siste døgn. Hun har ingen grunn til å være lei seg for noe av det hun har sagt og som berører TV 2, uttalte Jan-Petter Dahl tidligere denne uken overfor «God kveld Norge», etter ovennevnte uttalelse fra Vasstrand.

LES OGSÅ: Her er utlandets villeste «Skal vi danse»-øyeblikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer