Hilary Duff:

Får sterk kritikk etter å ha kysset sønnen på munnen. Nå tar hun til motmæle

Blir stemplet som «upassende».

SVARER KRITIKERNE: Etter at Hilary Duff la ut et bilde på Instagram, der hun kysser sønnen sin, har skuespilleren fått flere hundre kritiske tilbakemeldinger. Foto: NTB Scanpix
SVARER KRITIKERNE: Etter at Hilary Duff la ut et bilde på Instagram, der hun kysser sønnen sin, har skuespilleren fått flere hundre kritiske tilbakemeldinger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mandag la skuespiller Hilary Duff (29) ut et bilde på Instagram, hvor hun kysser sin sønn Luca (4) på munnen.

Bildet, som er tatt i forbindelse med et besøk til Disneyland, har skapt massive reaksjoner i kommentarfeltet.

Flere gir sterkt uttrykk for at man som forelder ikke skal kysse barna sine på munnen, og stempler det hele som «upassende».

Reaksjonene har vært så mange at skuespilleren nå har sett seg nødt til å ta til motmæle, gjennom et nytt innlegg på profilen.

- De av dere som har kommentert at et kyss på munnen med fireåringen min er «upassende», kjør på: klikk «unfollow» med deres forskrudde dømmekraft, skriver hun.

- Ukomfortabel

Debatten viser likevel at det finnes svært forskjellige meninger hva angår temaet.

Tidligere i år skapte nemlig Victoria Beckham også store overskrifter da hun la ut et bilde av seg selv, hvor hun kysser sin datter, Harper, på munnen.

Den gang la flere mødre ut lignende bilder av seg og sine barn for å vise sin støtte til Beckham.

Happy Birthday baby girl 🙏🏻💕 We all love you so much 💜💜💜 X @davidbeckham @brooklynbeckham kisses from mummy X

A photo posted by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

En rekke eksperter kastet seg også inn i diskusjonen.

Liz Brewer, ekspert på sosial etikette, uttalte blant annet at det å kysse barna er en uvanlig praksis.

- Jeg hadde følt meg ukomfortabel med å gjøre det og jeg tror folk flest er enige. Om hun føler at det sømmer seg, så får det være. Jeg vil ikke si at hun er noen god rollemodell, sa Brewer til BBC.

- Slipp foreldrekjærligheten fri

Den norske barnepsykologen Kerstin Söderström ved Høgskolen i Lillehammer, uttalte imidlertid at man bør slippe kjærligheten fri.

- Slipp foreldrekjærligheten fri, det er selve kilden til vekst og velvære, fortalte hun til Dagbladet i juli og fortsatte:

- Men respekter hva barnet liker og ikke liker. Det handler om å være obs på barnets reaksjon og huske på at barn, hvor søte de enn er, ikke er fritt vilt for voksnes kose- og kyssebehov.

LES OGSÅ: Kims comeback-video tar av på nettet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer