Marilyn Manson:

Får sparken etter anklagene

Den kontroversielle artisten og skuespilleren er blitt sparket fra tv-serier. Nå slår han tilbake.

SVARER: Det siste døgnet har det kommet flere beskyldninger mot Marilyn Manson. Nå svarer han på anklagene. Her er han avbildet med eksforloveden Evan Rachel Wood i 2007. Foto: Scott Wintrow / AFP / NTB
SVARER: Det siste døgnet har det kommet flere beskyldninger mot Marilyn Manson. Nå svarer han på anklagene. Her er han avbildet med eksforloveden Evan Rachel Wood i 2007. Foto: Scott Wintrow / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rocker Marilyn Manson (52) og eksen Evan Rachel Wood (33) skapte overskrifter verden over mandag, etter at sistnevnte beskyldte sin tidligere forlovede for å ha misbrukt henne.

Tirsdag blir det kjent at Manson har fått sparken etter anklagene som er kommet mot ham. Allerede mandag fikk han sparken fra plateselskapet, og tirsdag skriver Deadline at musikeren også kuttes fra Starz-serien «American Gods».

«Basert på anklagene mot Marilyn Manson, har vi besluttet å kutte hans opptreden i den gjenstående episoden han skulle vært med i, og som skulle på luften senere i vår. Starz stiller seg bak alle ofre og overlevende etter mishandling», heter det i pressemeldingen fra tv-selskapet.

Manson droppes også fra «Creepshow» på AMCs Shudder. Stjernens planlagte rolle i sistnevnte serie vil bli erstattet.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

Slår tilbake

Marilyn Manson, hvis egentlige navn er Brian Warner, var kjæreste med Wood i tre år. Duoen rakk også å forlove seg før de gikk hver til sitt i 2010.

Elleve år senere står hun altså frem og beskylder ham for å ha misbrukt henne. På Instagram har Manson nå slått tilbake mot anklagene.

«Kunsten og livet mitt har lenge vært kontroversielt, men disse nylige anklagene mot meg er grusomme forvrengninger av virkeligheten», skriver han blant annet.

«Mine intime forhold har alltid foregått med samtykke med likesinnede partnere. Uansett hvordan - og hvorfor - andre nå velger å fremstille fortiden feil, så er dette sannheten», fortsetter han.

Flere snakker ut

Som nevnt var det på Instagram Wood kom med beskyldningene mot eksen. Hun hevder han misbrukte henne «helt fryktelig» i mange år og både hjernevasket og manipulerte henne.

«Jeg er ferdig med å leve i frykt for hevn, baktalelse og utpressing. Jeg er her for å avsløre denne farlige mannen og sette søkelyset på alle bransjer som har gjort det mulig for han å holde på, før han ødelegger enda flere liv», skriver hun.

SJOKKANKLAGER: Marilyn Manson mener at alle hans intime forhold alltid har foregått med samtykke med likesinnede partnere. Foto: Evan Agostini / Invision /AP / NTB
SJOKKANKLAGER: Marilyn Manson mener at alle hans intime forhold alltid har foregått med samtykke med likesinnede partnere. Foto: Evan Agostini / Invision /AP / NTB Vis mer

Ifølge Vanity Fair har også fire andre kvinner, blant andre Ashley Lindsay Morgan og Sarah McNeilly, i kjølvannet av avsløringen, skrevet om sine egne opplevelser med den kontroversielle sangeren.

Kvinnene beskriver hendelser der Manson har utsatt dem for seksuell trakassering, samt psykisk vold.

I ettertid har Wood også fått støtte fra senator i California, Susan Rubio, som på Instagram skriver at hun selv har vært offer for mishandling.

I en skriftlig henvendelse til FBI, ber Rubio om at saken om Marilyn Manson blir tatt opp i rettssystemet. Brevet har i ettertid blitt delt på Woods Instagram-profil.

Wood var 19 år gammel da hun fant tonen med Manson i 2007. De var et par frem til utgangen av 2008, før de ble gjenforent om lag ett år senere.

I januar 2010 ble forlovelsen deres annonsert, men forholdet tok slutt samme år.

LES OGSÅ: - Innrømmer å ha slått eksmannen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer