Får snus-kjeft - Helsedirektoratet reagerer

De mener Steinar Sagens snusbruk på TV er uheldig...

SNUSER PÅ TV: Steinar Sagen (i midten) snuser under sendingene av «Radioresepsjonen på TV». Her sammen med Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim. Foto: Per Ervland, Seher.no
SNUSER PÅ TV: Steinar Sagen (i midten) snuser under sendingene av «Radioresepsjonen på TV». Her sammen med Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim. Foto: Per Ervland, Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Programlederen Steinar Sagen snuser under sendingen av «Radioresepsjonen på TV». Flere ganger har han latt snusboksen ligge i kamerahøyde på pulten foran seg.

- Vi synes dette er veldig uheldig, særlig fordi det er et program som sees av unge. Programledere er rollemodeller for unge. Vår erfaring er at TV-kanalene stort sett er bevisste på å ikke aktivt eksponere skadelige rusmidler, sier Anne Hafstad, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, til Dagbladet.

Hafstad håper at Sagen nå vil fjerne både prisen og boksen før neste TV-sending, og understreker at snusbruk er helsefarlig.

Programlederen avviser at han får betalt for å ha snusboksen på skjermen.

- Dette har ikke vært en bevisst markedsføringsstrategi fra min side. Jeg snuser og boksen ligger der fordi det var praktisk. Snusing er en veldig stor del av mitt liv, og da er det naturlig å snuse på skjermen. Men jeg tar bitte, bittelitt selvkritikk, og vurderer å fjerne boksen, sier Sagen til avisen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Kommer til å være en masse nakne kjendiser