Belinda Jakobsen og Vera Simonsen:

Får smykkekritikk: - Føler meg brukt

Hevder influenseren frontet egen kolleksjon med gave.

HALSSMYKKE: Belinda Jakobsen og Vera Simonsen har gitt ut hvert sitt monsterasmykke. Sistnevnte reagerer imidlertid på markedsføringen. Foto: Belinda Jakobsen / Goldstory / Privat
HALSSMYKKE: Belinda Jakobsen og Vera Simonsen har gitt ut hvert sitt monsterasmykke. Sistnevnte reagerer imidlertid på markedsføringen. Foto: Belinda Jakobsen / Goldstory / Privat Vis mer
Publisert

Influenser Belinda Jakobsen (35) har lenge vært en av landets mest kjente planteentusiaster. På Instagram har hun gjennom årene delt en rekke bilder av imponerende planter, deriblant en gigantisk monstera.

Før jul lanserte hun en smykkekolleksjon inspirert av nettopp denne planten. Det tok imidlertid ikke lang tid før reaksjonene kom.

I et innlegg på gullsmed Vera Simonsens Instagram, delt tidligere denne måneden, kom det nemlig frem at både markedsføringen og promoteringen av Jakobsens kolleksjon skal ha vært en litt annen enn det så ut som utad, ifølge Simonsen.

Det var Tønsbergs Blad som først omtalte saken.

Fikk gave

Vera Simonsen (26) ble ferdig utdannet gullsmed i 2017. I mai 2020 presenterte hun Monsterasmykket for første gang, til stor glede for flere. Kort tid ble hun kontaktet av Jakobsen, som i likhet med flere andre ønsket å ha smykket hengende rundt halsen.

Ifølge Simonsen sendte hun dermed et smykke gratis, som gave.

Det hun imidlertid ikke hadde regnet med, var at hennes smykke halvannet år etter tilsynelatende skulle bli brukt i markedsføringen av Jakobsens egen smykkekolleksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer