Jennifer Lopez på Grammy Awards:

Får slakt etter Grammy-opptreden

Stjernens hyllest av Motown under Grammy-utdelingen får folk til å rase.

MOTOWN: Jennifer Lopez sin Motown-hyllest under Grammy-utdelingen får folk til å se rødt. Vis mer
Publisert

Under Grammy-utdelingen i Los Angeles natt til mandag, var det satt av åtte minutter til en Motown-tribute. Hovedpersonen i nummeret var Jennifer Lopez (49), sammen med Motown-artistene Smokey Robinson og Ne-Yo.

Plateselskapet Motown var en drivkraft for den afroamerikanske popmusikken på 60-tallet. Selskapet har betydd mye for karrierene til blant andre Michael Jackson, Diana Ross og Stevie Wonder.

Nå får musikknummeret Twitter til å koke av forskjellige grunner.

Salsa

Flere reagerte på at Jennifer Lopez danset salsa under opptredenen, noe som ikke stammer fra afroamerikansk kultur. Lopez, som har puertorikanske røtter, er kjent for å være en veldig god danser, men publikum reagerer nå på at det var feil dans til musikksjangeren.

FÅR KRITIKK: Jennifer Lopez' opptreden på Grammy-utdelingen får blandet mottakelse på sosiale medier. Foto: NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Jennifer Lopez' opptreden på Grammy-utdelingen får blandet mottakelse på sosiale medier. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Hei, Grammy! Hva i helsike var det? Dette nummeret handlet bare om J. Lo (Jennifer Lopez) og dansingen hennes, IKKE Motown. Ne-Yo, som faktisk er artist hos Motown, får ikke skinne i det hele tatt», skriver den tospråklige fotografen og YouTuberen Natalie Nadeen på Twitter.

En annen skriver at det hele framsto som en hyllest til Jennifer Lopez sin rumpe.

Ikke afroamerikansk

Flere reagerer også på at Jennifer Lopez ikke er afroamerikansk. Februar er internasjonalt kjent for å være «Black History Month», noe mange trekker fram i sin kritikk på Twitter. I USA bruker de måneden til å hylle afroamerikanske kvinner og menn, som har kjempet for like rettigheter både i USA og resten av verden.

Derfor mener noen at det er feil at Lopez skulle være artisten som fikk gjøre nummeret.

Jared Sawyer Jr., en ung pastor, forfatter og musiker, lagde en liste over andre artister han mente heller burde gjort hyllesten på den prestisjetunge prisutdelingen.

Motown-legenden Smokey Robinson, som opptrådte sammen med Jennifer Lopez, forsvarer imidlertid artisten.

- Jeg tror ingen intelligente mennesker er sinte. Jeg mener alle som er sinte er dumme, sier han til Variety.

VURDERER ANTREKKENE: Moteekspert og KK-redaktør Ingeborg Heldal vurderer antrekkene fra nattens Grammy-utdeling. Video: Getty Images Entertainment Video / Thea Hope Vis mer

En drøm som gikk i oppfyllelse

Lopez forteller til Entertainment Tonight at opptredenen var en hyllest til hennes mor, og at det for henne var en drøm som ble til virkelighet.

- Min mor var en ung mor. Da jeg var liten pleide vi å danse i stua til Smokey Robinson. Jeg vokste opp med disse sangene fordi min mor elsket dem, forteller hun.

Artikkelen fortsetter under bildene.

STØTTER J.LO: Motown-legenden Smokey Robinson (t.h.), som stod på scenen sammen med Jennifer på Grammy Awards. Foto: Reuters/ NTB scanpix
STØTTER J.LO: Motown-legenden Smokey Robinson (t.h.), som stod på scenen sammen med Jennifer på Grammy Awards. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer
VIKTIG FOR MOREN: Jennifer Lopez, her med kjæresten Alex Rodriguez og sin mor Guadalupe (t.v.), forteller at hun lærte å elske Motown-musikken på grunn av moren. Foto: Splash News/ NTB scanpix
VIKTIG FOR MOREN: Jennifer Lopez, her med kjæresten Alex Rodriguez og sin mor Guadalupe (t.v.), forteller at hun lærte å elske Motown-musikken på grunn av moren. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

På spørsmål om kritikken etter opptredenen sier Lopez at hvilken som helst musikk kan inspirere hvilken som helst artist.

- Du kan ikke fortelle folk hva de skal elske. Du kan ikke fortelle folk hva de kan og ikke kan gjøre, eller hva de skal synge og ikke. Grammys produsenter visste hvor mye Motown-musikken har inspirert meg.

Hun sier hun forstår at kanskje ikke alle visste hvor viktig Motown har vært for hennes karriere og at det er greit.

- Jeg er bare så ydmyk og takknemlig for å ha fått gjøre dette, sier Lopez til magasinet etter showet.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

UVENTET: Michelle Obama kastet glans over Grammy-utedelingen i natt. Klipp: Thea Hope Vis mer

LES OGSÅ: - Hun får ikke lov til å adoptere

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer