Adele:

Får slakt: - Jeg hater dette

Adeles hyllest falt på langt nær i god jord hos alle.

KRITIKKEN HAGLER: Gjennom Adeles karriere, er det slik vi har vært vant med å se henne. Da stjernen i helgen la ut et bilde av seg selv med en helt annen look, falt det ikke i god jord hos alle. Foto: Reuters/ NTB Scanpix
KRITIKKEN HAGLER: Gjennom Adeles karriere, er det slik vi har vært vant med å se henne. Da stjernen i helgen la ut et bilde av seg selv med en helt annen look, falt det ikke i god jord hos alle. Foto: Reuters/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste året har Adele (32) fått oppmerksomhet for alt annet enn musikken sin. Popdivaen, kjent for hits som «Hello» og «Chasing Pavements», er en av de mestselgende kvinnelige artistene i Storbritannias historie, men har ikke gitt ut noe nytt på en stund.

I fravær av musikk, kan det virke som fansen heller har bestemt seg for å fokusere på privatlivet hennes. Spesielt fokuserer mange på hennes store fysiske forandring. Stjernen har gått ned i vekt, og det spekuleres i om hun har lagt seg under kniven. Hun har til gode å kommentere dette direkte.

Adele har heller ikke valgt å kommentere den nyeste stormen hun står i, som ble skapt da sangeren la ut et bilde på Instagram søndag.

Ikledd en bikini med det jamaicanske flagget på, med håret oppsatt i flere såkalte bantu-knuter, får hun nå store mengder kritikk fra fansen.

Hudflettes

En rekke internasjonale medier omtaler nå saken, deriblant People. Magasinet skriver at 32-åringen ønsket å markere det avlyste Notting Hill-karnevalet. Hun ønsket å hylle festivalen, som i en årrekke har vært et høydepunkt for mange. Corona-situasjonen sørget for at det, som så mye annet her i verden, måtte avlyses.

«Gratulerer med det som hadde vært Notting Hill-karnevalet, mitt kjære London», skriver hun til sine 38 millioner følgere.

Bildet er tilsynelatende tatt på en privat feiring av den årlige festen. Det tok ikke lang tid før kritikken begynte å hagle under innlegget. Flere mener nemlig at stjernen bedriver kulturell appropriasjon, gitt at hun er kledd i det jamaicanske flagget og har håret i det som beskrives som en tradisjonell afrikansk sveis.

TILBAKE: Adele er tilbake på Instagram etter nesten et halvt års pause, og bildet hun la ut får kommentarfeltet til å koke. Video: Rød Løper Vis mer

Enkelte kommenterer blant annet at mørke kvinner blir «diskriminert for å ha kulturelle sveiser som bantu-knutene og dreadlocks, men det er greit for hvite mennesker. Det er ikke rettferdig», lyder en av kommentarene.

Journalist Ernest Owens skriver følgende på Twitter:

«Som om 2020 ikke kunne ha blitt mer merkelig, gir Adele oss nå bantu-knuter og den kulturelle appropriasjonen ingen ba om. Dette markerer offisielt alle de største hvite kvinnene i popbransjen som problematiske. Jeg hater dette», skriver han.

Får støtte

Mens håret provoserer tusenvis, har også flere latt seg irritere av bikinien med Jamaicas flagg på.

«Kjære hvite mennesker, bare vær dere selv og slutt med kulturell appropriasjon. Adele, hårsveisen var unødvendig. Flagget som bikinitopp var unødvendig. Bare stopp», skriver en annen.

Innlegget har fått over 3,2 millioner likerklikk, og er kommentert over 60 000 ganger. Debatten engasjerer åpenbart mange. Karnevalet har eksistert i mer enn 50 år, og avholdes online i 2020. Det er med andre ord ikke helt avlyst, men verken Adele eller tusenvis av blide festivalgjengere blir å se.

- I mer enn 50 år har karnevalet vært symbolet på at «black lives matter». Det er normal praksis for oss, det er ikke noe vi hopper på på grunn av den globale diskusjonen, har festivaldirektør Matthew Philip uttalt til The Guardian.

Adele har til gode å uttale seg om kritikken. Ifølge The Independent er det full krig i kommentarfeltet blant dem som støtter henne, og dem som mener det hun gjør er dumt. Noen av sangfuglens mest berømte venner, deriblant supermodell Naomi Campbell, skuespiller Chelsea Handler og artisten Popcaan, har likt innlegget, som indirekte støtte.

VILL REALITY: TV-programmet «The Swan» fra 2004 fikk mye kritikk. Se hvorfor! Video: Rød Løper Vis mer

Svindyr skilsmisse

Som nevnt er det stjernens utseende som har vekket mest oppmerksomhet det siste året. De første bildene av Adeles utseendeforandring begynte å dukke opp ganske kort tid etter at hun og ektemannen og partneren gjennom syv år, Simon Konecki, gikk hver til sitt i fjor.

View this post on Instagram

5 ciders in 👌🏻

A post shared by Adele (@adele) on

Som mange andre stjernepar, lå det i kortene at skilsmissen kunne koste Adele dyrt - nærmere bestemt halve formuen hennes.

I fjor meldte den britiske tabloidavisen Mirror at Adeles formue på det tidspunktet hadde vokst seg til svimlende 1,6 milliarder kroner. Eksparet hadde angivelig ikke inngått særeie da de giftet seg, noe som derfor kan bety at det er sannsynlig at Konecki gikk ut av bruddet omtrent 800 millioner kroner rikere.

- Adele og hennes partner er separert. De forplikter seg til å oppdra sønnen deres sammen med kjærlighet. Som alltid ber de om respekt for privatlivet. Det vil ikke gis noen ytterligere kommentar, het det i uttalelsen fra Adeles representanter da bruddet ble kjent i fjor.

RABALDER: Det ble rabalder da Sofie Nilsen, med venner, dro på Halloween-fest i LA i det noen sier var vågale kostymer. Nå vises episoden i «Bloggerne», og Sofie svarer på kritikken. Vis mer

LES OGSÅ: - Gjorde barna arveløse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer