Synnøve Skarbø:

Får slakt: - Ekstremt overdådig

I TVNorge-programmet «Synnøve rydder opp - kjendis» er det spesielt et kjendishjem som fanger programleder Synnøve Skarbøs oppmerksomhet.

BLI MED HJEM: Synnøve Skarbø drar hjem til blant andre Per og Bahareh i sitt nye ryddeprogram. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det blir store kontraster og to helt forskjellige roller denne høsten. Det er egentlig perfekt!

Synnøve Skarbø (49) slipper ut en latter over telefonlinjen.

Denne høsten er 49-åringen å se kledd i paljetter og glitter på dansegulvet i TV 2-flaggskipet «Skal vi danse», og blant støv og rot som programleder i andre sesong av sitt eget ryddeprogram, denne gangen med kjendiser, «Synnøve rydder opp – kjendis» på TVNorge - som for øvrig har premiere mandag.

Ryddet i eget liv

Synnøve Skarbø har vært ryddeguru etter at hun bokdebuterte med «Synnøves system: Slik ryddet jeg meg lykkelig» i 2016. Boken beskriver hvordan hun klarte å rydde seg ut av den tøffe tiden etter både fødselsdepresjon og at hun mistet programlederjobben i TVNorge.

RYDDET SEG UT AV DEPRESJON: Synnøve Skarbø ryddet seg ut av de triste tankene etter en fødselsdepresjon og at hun mistet jobben i TVNorge. Foto: Kristoffer Myhre/TVNorge
RYDDET SEG UT AV DEPRESJON: Synnøve Skarbø ryddet seg ut av de triste tankene etter en fødselsdepresjon og at hun mistet jobben i TVNorge. Foto: Kristoffer Myhre/TVNorge Vis mer

- Min teori er at det hjelper på psyken å ha det ryddig rundt seg. Det er ingen vidunderkur mot depresjon, man må gjøre andre ting for å få bukt med akkurat det, men for meg er det saliggjørende å rydde i rotet. Rydding hjelper deg å sortere i vanskelige tanker. Og det er mer stabilt i livet mitt nå, etter at jeg tok grunnryddingen for flere år siden, forteller hun.

KNAS: Etter en fantastisk «Skal vi danse»-premiere for Synnøve Skarbø, har det vært en treningsuke med uventede komplikasjoner. Vis mer

Roter i kjendisers skuffer

Mens Skarbø denne høsten konkurrerer mot andre kjendiser på parketten, forsøker hun i ryddeprogrammet å hjelpe kjente profiler å håndtere eget rot.

- Alle har selv valgt hvor de vil ha ryddehjelp, men programmet handler ikke bare om rydding. Det er et hjemme hos-program der vi er inne i den private sfæren til folk. Finner jeg noen spennende i skuffer og skap, benytter jeg enhver anledning til å dra ut noe privat av kjendisene. Jeg liker å vite mest mulig om flest mulig, røper Skarbø.

Hun har blant annet funnet ut at Jon Almaas (53) ikke er så ryddig som hun trodde, og at Else Kåss Furuseth (40) har mer rot enn forventet. Mest overraskende var imidlertid huset til Bahareh Letnes (30) og Per Sandberg (60).

- Jeg har aldri sett maken, utbryter Skarbø.

- Det er brønn midt i huset og speil i taket på stuen. Huset var ekstremt overdådig da de kjøpte det, og de har ikke endret på noe særlig. Stilen er en blanding av Hollywood og Polen, med polske visdomsord og sitater på veggene.

STEVNEMØTE: Vi fikk være flue på veggen da Per Sandberg og kjæresten Bahareh Letnes hadde en innholdsrik førjulsdate, der paret grillet hverandre i private spørsmål. Reporter: Miriam Bakkejord Video: Helén Skogstad Vis mer

Det var derimot soverommet som skulle ryddes i da Skarbø var på besøk hos den tidligere Frp-statsråden og samboeren hans.

- Per hadde sett seg lei på at Bahareh tok hele klesskapet, så der måtte jeg ta affære.

ORIGINALT HUS: Interiørstylist Jon Andre Hanøy og Synnøve Skarbø besøkte blant annet det spesielle huset til Bahareh Letnes og Per Sandberg i «Synnøve rydder opp – kjendis». - Det er det mest originale huset jeg har sett, sier Skarbø. Foto: TVNorge
ORIGINALT HUS: Interiørstylist Jon Andre Hanøy og Synnøve Skarbø besøkte blant annet det spesielle huset til Bahareh Letnes og Per Sandberg i «Synnøve rydder opp – kjendis». - Det er det mest originale huset jeg har sett, sier Skarbø. Foto: TVNorge Vis mer

Synnøve Skarbø tror programmene kan hjelpe seerne å sortere i ting, tang og tanker.

- Kjendisene er ikke så castet på bakgrunn av at de er så rotete som dem i forrige sesong. Så det er nok lettere å kjenne seg igjen i kjendisene. Folk flest eier mye mer enn de trenger, og alle har et rom de føler de burde ryddet. Jeg spør alltid: Hvorfor skal du fylle opp livet ditt med dette?

BAR: Per Sandberg og Bahareh Letnes har åpnet bar i Halden, og vi var med på åpningen. Vis mer

Nytt liv

Skarbø mener at målrettet rydding har gitt henne selv et nytt liv. Hun trodde TV-karrieren var over da hun i midten av 40-årene mistet jobben i TVNorge. Men etter at hun skrev ryddebok og lanserte podkasten «Synnøve og Vanessa» sammen med bestevenninne Vanessa Rudjord (44), opplevde hun ny suksess – og nye dører åpnet seg.

- Det ble et vendepunkt for meg at jeg skrev ryddebok. Jeg fikk meg en ny karriere med utgangspunkt i meg selv, og det er ekstremt tilfredsstillende. Og så kom podkasten i kjølvannet av det. Jeg har aldri hatt det så bra som nå, sier Skarbø som fortsatt rydder når livets vansker dukker opp.

TRØST: Mens Solveig Kloppen mistet mor og søster på kort tid, opplevde Vanessa Rudjord noe av det samme, da hennes far og bror gikk bort med kort tids mellomrom. Hvordan reiser man seg fra noe sånt? I «En kveld hos Kloppen» deler de erfaringer fra den tunge tiden. Vis mer

- Da jeg gikk gjennom samlivsbrudd for 1,5 år siden, tenkte jeg at nå får jeg kjøre på den gamle metoden. Det er som om jeg rydder vekk triste tanker når jeg får ryddet rundt meg, sier hun, før hun legger til:

- Orden på livet har jeg på ingen måte fortsatt. Men har jeg orden rundt meg, får jeg litt mer ro i hodet.

Harde danser

Akkurat nå er hodet hennes for det meste fylt med dansetrinn opp mot deltakelsen i «Skal vi danse».

- Jeg er helt oppslukt. Dette programmet er det gøyeste jeg har vært med på. Jeg er redd for å ikke få det til, og at nervene skal ta overhånd. Det er så uendelig mye vanskeligere enn jeg hadde trodd, sier hun og forteller at hun har danset minst tre timer hver dag de siste ukene.

PÅ DANSEGULVET: Her er Synnøve Skarbø avbildet med dansepartneren Santino Mirenna under helgens sending av TV 2-programmet. Foto: Espen Solli
PÅ DANSEGULVET: Her er Synnøve Skarbø avbildet med dansepartneren Santino Mirenna under helgens sending av TV 2-programmet. Foto: Espen Solli Vis mer

- Jeg er en evig pessimist og tenker alltid på «worst case»-scenarioer. Nå er jeg redd for at jeg kanskje kan tryne eller knekke en fot. Det er så mye i disse dansene som er naturstridig for meg, innrømmer hun.

Samtidig ryddet hun med glede hele kalenderen for å være med på «Skal vi danse». Og blir nervene for store, rydder hun litt ekstra hjemme.

- Det er mye som koker i knollen på meg om dagen, både positive ting, nervøsitet og spenning, og da tar jeg meg i å tenke: Nå må jeg sortere sokkene eller noe annet. Det fungerer hver gang.

LES OGSÅ: Derfor dropper hun «Skal vi danse»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer