Kim Jong-un:

Får skryt for sexy stemme

Blir sammenlignet med Johnny Depp.

MØRK RØST: Nord-Koreas leder Kim Jong-un fikk mye oppmerksomhet for sin mørke røst under møtet med den amerikanske presidenten Donald Trump natt til tirsdag. Foto: NTB Scanpix
MØRK RØST: Nord-Koreas leder Kim Jong-un fikk mye oppmerksomhet for sin mørke røst under møtet med den amerikanske presidenten Donald Trump natt til tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Natt til tirsdag norsk tid møttes den amerikanske presidenten Donald Trump (71) og Nord-Koreas leder Kim Jong-un (35) til toppmøte i Singapore.

Der diskuterte de frem en felles erklæring på fire punkter der det blant annet heter at «Nord-Korea forplikter seg til å jobbe mot en full atomnedrustning på Korea-halvøya».

Møtet ble dekket over hele verden, men det var også andre ting enn politikk som fikk Twitter-brukernes oppmerksomhet.

- Sexy stemme

Det historiske møtet, som ble sendt live på flere kanaler rundt om i verden, fikk blant annet flere til å legge merke til stemmen til den svært omdiskuterte nordkoreanske lederen, ifølge Metro.

Saken fortsetter nedenfor.

SIGNERER: Både USAs president Donald Trump og Nord-Koreas formann Kim Jong-un virket svært godt fornøyd med å kunne signere et dokument. - Verden vil se stor forandring, uttalte Trump, som omtalte dokumentet som svært omfattende. Video: CNN Vis mer

- Kim Jong-un har en sexy stemme, skrev en på Twitter, mens andre sammenlignet 35-åringen med skuespillerstjernen Johnny Depp (54).

- Hvem visste at Kim Jong-un har samme stemme som Johnny Depp?

Stemmen til Kim Jong-un har de siste timene blitt et noe festlig samtaletema på Twitter. Flere mener også at de ble svært overrasket over å høre ham snakke for første gang.

Trodde stemmen var lys

Andre mente nemlig at de forventet at stemmen til Kim Jong-Un skulle være en høy, knirkende stemme - som stemmen til Beaker fra «The Muppets Show» - og ble derfor svært overrasket over den mørke røsten.

- Visste ikke at han hadde mørk stemme. På bilder ser det ut som han har en pipende stemme, skrev en på Twitter.

- Nå vet jeg hvordan han høres ut når han beordrer sine militære styrker til å begå grusomheter mot innbyggerne av Nord-Korea, skrev en annen.

For seks år siden ble for øvrig Kim Jong-un kåret til «verdens mest sexy mann» av det satiriske nyhetsnettstedet The Onion ...

Historisk

Møtet mellom den nordkoreanske lederen og den amerikanske presidenten omtales som historisk.

Erklæringen som de begge signerte tirsdag morgen norsk tid, som sier at de to landene skal samarbeide for å oppnå «fred og velstand» og «et varig og stabilt fredsregime på Korea-halvøya», har flere eksperter stilt seg kritiske til.

Flere mener de fire punktene er for lite konkrete, og at dokumentene dessuten ligner mistenkelig mye på tidligere avtaler.

- Wow. Dersom dette er alt ... er det deprimerende. Dette er til og med tynnere enn det de fleste skeptikerne forventet. Jeg trodde Trump i det minste ville få inn noen raketter eller stenging av et anlegg, eller noe konkret (...) Dette ser temmelig vagt ut», skriver Robert Kelly, professor i statsvitenskap ved Det nasjonale universitetet i Pusan i Sør-Korea, på Twitter.

- Minner om «Karate Kid»

Førsteamanuensis ved Massachusetts Institute of Technology, Vipin Narang, har også de siste timene uttrykt sin misnøye over avtalen mellom de to mektige statslederne.

- Husker dere da de laget «Karate Kid» 25 år etter? Det er hva dette er, skriver han, og stiller dagens erklæring opp mot dokumentet som kom ut av møter mellom USA og Nord-Korea i juni 1993.

Erklæringen ble utformet mens Bill Clinton og Kim Il-sung var statsledere, men dens punkter ble aldri satt ut i livet.

For øvrig: Filmen «Karate Kid» fra 1984 fikk en «remake» i 2010, regissert av norske Harald Zwart. Den gjorde det rimelig bra på kino.

LES OGSÅ: Nekter å snakke om Tristan-skandalen