SPENT: - Det kan jo være at de var ute etter en jentegruppe, og at de tenkte at vi hadde potensiale til å skape noe fint sammen. Men om det er tilfeldig, eller om det hele har vært planlagt - det er jeg usikker på, forteller "Shackles"-medlemmet Charl Foto: TV 2
SPENT: - Det kan jo være at de var ute etter en jentegruppe, og at de tenkte at vi hadde potensiale til å skape noe fint sammen. Men om det er tilfeldig, eller om det hele har vært planlagt - det er jeg usikker på, forteller "Shackles"-medlemmet Charl Foto: TV 2Vis mer

Får sjokk-beskjed i X factor

De fire jentene sto i fare for å ryke ut. Men så kom beskjeden de aldri hadde ventet seg.

SEHER.NO: 50 deltagere står igjen i høstens store underholdningssatsning på TV 2, "X Factor". Fredag skal antallet deltagere reduseres ytterligere - slik at 24 deltagere gjenstår én uke før finalerundene braker løs.

I fredagens episode dreier mye seg om jentene Charlotte Kjær, Inger Lise Hope, Malin Winther og Lwam Lola Fes. De fire sangtalentene er nemlig alle en del av kategorien "Under 25". Plutselig får de derimot beskjed om at de står i fare for å ryke ut av programmet hele gjengen.

Hvis de da ikke benytter seg av et tilbud fra dommerne...

Cirka 45 minutter er hva de har på seg til å danne gruppa "Shackles". I løpet av den tiden må de lære seg melodi og tekst - og framføre det hele foran dommertrioen, Jan Fredrik Karlsen, Peter Peters og Mira Craig.

Dermed får de muligheten til å ta seg videre i en helt annen kategori enn hva de opprinnelig hadde tenkt seg.

- Det blir spennende å se hvilke vurderinger dommerne la bak dette. For det er jeg faktisk usikker på selv, jeg er like spent som alle andre på hvorfor det ble akkurat oss fire, sier ett av medlemmene i gruppa, Charlotte Kjær, til Seher.no.

"X Factor"-deltageren legger ikke skjul på at hun ble overrasket, og ikke minst svært glad da den nye sjansen dukket opp.

- Det første jeg tenkte var at vi var kjempeheldige, og at vi nå bare måtte gjøre vårt beste. Ryker vi, da ryker vi i hvert fall med stil. Vi ble også helt satt ut, forteller hun.

Charlotte Kjær er fra Tønsberg, mens de andre kommer fra Stavanger, Sandnes og Oslo.

- Hvor mye kontakt hadde dere hatt med hverandre før dere skulle samarbeide om musikken?

- Vi var helt nye for hverandre! Vi hadde sett hverandre, sagt "hei" i korridorene og så videre, men vi hadde ikke hatt noe spesielt god kontakt, nei.

- Er det slik at dommerne bevisst forsøker å skape sin egen, lille supergruppe her, Charlotte?

- Jeg har prøvd å reflektere litt over hva som ligger bak, om det er tilfeldig eller hva. Det kan jo være at de var ute etter en jentegruppe, og at de tenkte at vi hadde potensiale til å skape noe fint sammen. Men om det er tilfeldig, eller om det hele har vært planlagt - det er jeg usikker på, sier den blide Tønsberg-jenta til Seher.no.

Om "Shackles" går videre i "X Factor", det ser du på TV 2 fredag klokka 20.00.

Har du et tips om "X Factor"-deltagere eller andre kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ:
Her klikker han på Mira