Bernt Hulsker:

Får særbehandling på «Kompani Lauritzen»

TV-profilens nattevaner fikk Christine Dancke til å hylgrine.

Zzzzz: Bernt Hulsker holdt de andre kompanirekruttene våkne om nettene med snorkingen sin - da tok produksjonen grep. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at livet under oberst Dag Otto Lauritzen (64) er tøft, spesielt når en viss fenrik får med seg enhver detalj med sitt sylskarpe blikk.

At befalet gjør dagene på «Kompani Lauritzen» utfordrende er de fleste til en viss grad forberedt på.

Men at det var tv-profil Bernt Hulsker (43) som skulle stå for marerittlignende tilstander om natta, overrasket nok de fleste.

- Jeg begynte å hylgråte midt på natta. Vi er et militært regime, så vi får garantert ikke lov til å endre på noe eller bytte rom. Så da blir det sånn her hver natt, sier deltaker og radioprofil Christine Dancke innledningsvis i programmets andre episode.

HØYLYTT: Per Sandberg settes ut av snorkingen til «Farmen»-kameraten Mímir Kristjánsson. Video TV 2 Sumo Vis mer

Sov ikke

Hun sikter da til lydene som skjærer gjennom natta på rom fire på Setnesmoen leir: Snorking.

Vegard Harm fra «Panelet» har allerede brutt sammen under oppholdet, og en søvnløs natt bidro lite til å lette på oppholdet hans.

- Panikken begynte å spre seg. Hvis jeg ikke får sove heller der inne, da er det bare å ta neste buss hjem, sier han i episoden.

NATTUDYR: Kompanirekrutt Zzz til tjeneste. Foto: Matti Bernitz/TV 2
NATTUDYR: Kompanirekrutt Zzz til tjeneste. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

Deltakerne har ikke lenger bare en felles fiende i befalet - ondskapen har sneket seg inn i deres egne rekker. Men at Hulsker var disponert for snorking i gråsona for det som bør omfattes av naboloven, var han selv ikke klar over.

- Jeg blir nervøs over tilbakemeldingene jeg får. Jeg skal rett på sykehus for å sjekke det, lover han selv i episoden.

Snorking er relativt vanlig, ifølge Norsk Helseinformatikk. Jo eldre, jo mer snorking, og for menn i 60-årsalderen er det faktisk vanligere å snorke enn å ikke gjøre det.

KOMPANI LAURITZEN: Vegard Harm får sammenbrudd bare noen timer etter ankomst på Kompani Lauritzen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Helsenettstedet skriver imidlertid at «uttalt snorking som kan gi sosiale og familiære problemer» sees hos rundt 20 prosent av befolkningen, og nesten bare hos menn.

Det finnes mange årsaker til snorking, men det er trang luftekanal som sørger for den uflatterende lyden.

Fikk eget rom

Til Se og Hør forklarer Hulsker at han foreløpig ikke har undersøkt om snorkingen kommer av noe bekymringsfullt, men er klar på at han skal ta tak i det.

- Jeg bor alene, og dattera mi er den eneste som hører meg snorke. Hun er så godt vant til det. Men det hender hun sier at «i natt var det voldsomt», forklarer han lattermildt.

KOMPANI: Bernt Hulsker forteller om da han nesten drepte Vegard Harm i «Kompani Lauritzen». Vis mer

Under ham på kasernen lå barne-tv-programleder Margrethe Røed, som ifølge Hulsker skal ha vært millimeter unna å sjekke om pulsen var i ferd med å svinne.

- Han hadde et orkester inni seg. Som jo er fantastisk på én måte, det er jo litt kult. Men når orkesteret er urytmisk og hopper over toner … Det er det sykeste jeg har opplevd, forteller hun til Se og Hør.

Røed mistet en del timer søvn, men deretter ble det heldigvis iverksatt tiltak på kasernen slik at rekruttene skulle få søvnen sin.

- Jeg fikk jo et eget rom til slutt. Det var helt fantastisk at det ble permanent, sier han.

TILBAKE PÅ SKJERMEN: «Kompani Lauritzen» er snart tilbake på skjermen med ny sesong. Her er de aller første bildene. Video: Rød Løper / «Kompani Lauritzen», TV 2 Vis mer

Den tidligere fotballproffen understreker imidlertid at særbehandlingen gjorde noe med samvittigheten hans.

- Jeg fikk dårlig samvittighet, så jeg ventet med å sovne til alle andre hadde sovnet først.

LES OGSÅ: Dette sier han etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer