KEiiNO:

Får reise til Eurovision likevel

Årets andreplass i MGP reiser til Rotterdam tirsdag.

EUROVISION-LYKKE: KEiiNO kom på den sure andreplassen i årets MGP. Tirsdag reiser de likevel til Rotterdam. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
EUROVISION-LYKKE: KEiiNO kom på den sure andreplassen i årets MGP. Tirsdag reiser de likevel til Rotterdam. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at konfettien hadde lagt seg på gulvet og seiersbrølene hadde stilnet i salen, sto det i februar klart at det var Andreas TIX Haukeland (28) som kunne starte forberedelsene til årets Eurovision Song Contest.

På den evig sure andreplassen sto KEiiNO, med den tunge beskjeden om at de ikke fikk representere hjemlandet i den gjeve konkurransen.

Tirsdag reiser gjengen likevel ned til Rotterdam, og fredag opptrer de for tusenvis av mennesker over nett på Eurovision Village. Dermed rekker de også akkurat å få med seg den første semifinalen til Norge.

- Det føles helt fantastisk. Vi er så klare for å stå på en scene igjen og glede det fantastiske Eurovision-publikummet, og vi kommer til å synge for folk fra hele verden, så det gleder vi oss til, sier Alexandra Rotan (24) entusiastisk til Se og Hør.

FINALEKLARE: Keiino er klare for MGP-finale, og de forbereder publikum på at det kommer en overraskelse. Reporter: Lars Dønvold-Myhre. Video: Dagbladet / NRK. Vis mer

Får opptre

Se og Hør har nemlig tatt en prat med to tredjedeler av KEiiNO, siden tredjemann Fred Buljo (33) var tom for strøm på telefonen, og det er svært glade artister som forteller at de tirsdag får opptre i Eurovision-sammenheng - til tross for andreplassen i MGP.

- Mange har et forhold til Melodi Grand Prix i Norge, men det samholdet som er blant Eurovision-fans i verden tror jeg er ganske mye større enn mange her hjemme vet, sier Tom Hugo (41), og legger til at de er invitert fordi de fikk flest seerstemmer i 2019.

- Det er utrolig gøy. Det viser bare at de gjør noe mer enn bare akkurat konkurransen. I det konseptet vi skal være med i er det jo ingen som stemmes ut - det er bare for gøy, sier han videre.

Alexandra forteller at da de opptrådte i Eurovision Village sist, var det mer enn 20 000 publikummere til stede.

MONUMENT: Låta «Monument» sikret KEiiNO en andreplass i MGP. Her avbildet tidligere i år. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK / NTB
MONUMENT: Låta «Monument» sikret KEiiNO en andreplass i MGP. Her avbildet tidligere i år. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK / NTB Vis mer

- Det blir mer en konsertopplevelse - selv om de ikke er foran scenen, men vil se den virtuelle konserten på nett, og det er helt fantastisk, legger hun til.

Reisen kommer også på et perfekt tidspunkt, ettersom gruppa denne uka slapp låta «Summer of my Life» - som er en hyllest til sommeren 2019 da man kunne danse tett og klemme hverandre.

SEX: Musikkgruppa Keiino er ute med ny låt, «Black Leather» og til låta følger en ganske drøy musikkvideo. Video: Keiino/ Rød Løper Vis mer

- Trist og kjipt

Til tross for at andreplassen kom som et slag i trynet på flere av fansen, sitter KEiiNO selv igjen med bare gode opplevelser.

- Hele den opplevelsen var jo helt fantastisk, også det å se hvor godt «Monument» ble tatt imot og hvor godt den har levd i etterkant. Den streamer fortsatt masse og vi får daglig meldinger fra folk som virkelig elsker låta.

Tom innrømmer imidlertid at det føltes litt hardt de første dagene etter at seieren glapp.

- Vi er jo konkurransemennesker, så akkurat etterpå var det veldig trist og kjipt. Vi ønsket å kunne reise til Rotterdam å spille «Monument». Så fikk vi ikke lov til det, men derfor er det ekstra godt nå at vi faktisk får reise til Rotterdam og spille «Monument», sier han lattermildt.

AVLYST: Ulrikke Brandstorp forteller til Dagbladet at hun fikk vite om Eurovision-avlysningen via sosiale medier. Video: Marie Røssland Vis mer

- Unner TIX hell og lykke

- Kjenner dere litt på at dere var så nære å vinne?

- Absolutt. Vi elsker Eurovision, og det var derfor vi hadde lyst til å spille igjen. Men selvfølgelig, som Tom sier, det blir bare deilig å reise til Rotterdam uansett og synge «Monument», innrømmer Alexandra.

- Jeg tror det hadde vært verre hvis vi ikke hadde vært med før. Jeg unner alle artister og låtskrivere å være med i Eurovision, for det er en fantastisk opplevelse. Vi var med for å vinne i konkurransen, men når vi ikke vant i Norge så unner vi jo TIX all mulig hell og lykke på veien, og håper han får en like god opplevelse som vi fikk da vi da vi sto der, legger Tom til.

- Hva tenker dere om TIX' vinnersjanser?

- Det er veldig vanskelig å spå, for det er så mange bra låter i år, og så mange ulike sjangere som er representert. Som den «die hard» Eurovision-fanen jeg er, så blir det en veldig spennende kveld uansett, innrømmer Alexandra.

SEIER: Her tar Anderas «TIX» Haukeland seieren i Melodi Grand Prix. Video: NRK Vis mer

Comeback?

Når det gjelder et eventuelt comeback i MGP og Eurovision-sammenheng, velger KEiiNO å ikke være for bombastiske.

- Vi har jo sagt at dette var siste gang... Eller, sa vi noen gang det?

- Jeg tror vi valgte å ikke si det bestemt, men det er ikke det første vi tenker nå.

De slår imidlertid fast at vi ikke får se gruppa på MGP-scenen neste år, og påpeker at de er svært stolte av det de har gjort tidligere i Melodi Grand Prix og Eurovision.

LES OGSÅ: Hemmelighetene i kulissene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer