Ivanka Trump:

Får passet påskrevet etter nytt bilde

Ivanka Trumps innlegg i sosiale medier gikk ikke folk hus forbi.

KRITISERES: Denne uka delte Ivanka Trump et bilde av seg selv poserende med en boks med svarte bønner fra matselskapet Goya. Nå er hun i hardt vær. Foto: NTB Scanpix
KRITISERES: Denne uka delte Ivanka Trump et bilde av seg selv poserende med en boks med svarte bønner fra matselskapet Goya. Nå er hun i hardt vær. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tirsdag delte president Donald Trumps (74) datter, Ivanka Trump (38), som også er en av farens rådgivere, et bilde av seg selv som holder opp en boks med svarte bønner fra matselskapet Goya Foods.

Til bildet, som ble delt både på Twitter og Instagram, skrev Ivanka selskapets slagord som lyder følgende:

«Hvis det er Goya, må det være godt. Si es Goya, tiene que ser bueno».

I kommentarfeltet koker det over av kritikk rettet mot presidentdatteren. Det tok heller ikke lang tid før innleggene ble fanget opp av andre i sosiale medier, og flere bemerker seg at Ivanka ikke bare viste frem hvilket som helst bønnemerke.

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

Boikottet selskapet

Forrige uke utløste nemlig Goya Foods administrerende direktør, Robert Unanue, raseri hos flere, da han under et spansktalende arrangement i Det hvite hus uttalte at de alle er «virkelig velsignet» for å ha Donald Trump som president.

Uttalelsen fikk flere til å boikotte Goya - som utpeker seg som det største latinamerikanskeide matfirmaet i USA, ifølge People.

Modell Chrissy Teigen (34) er blant kjendisene som reagerer sterkt på Ivankas innlegg, og benytter derfor anledningen til å dele noen velvalgte ord på Twitter.

RASER: Chrissy Teigen er blant dem som ser rødt etter Ivanka Trumps innlegg. Her avbildet med ektemannen og sangeren John Legend. Foto: NTB Scanpix
RASER: Chrissy Teigen er blant dem som ser rødt etter Ivanka Trumps innlegg. Her avbildet med ektemannen og sangeren John Legend. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Har fått nok av alle som noen gang forsvarer denne kvinnen eller ser på henne som den tilregnelige i denne familien. For noe frastøtende nettrolling av folket. Også (i kjølvannet av ulovlig dritt denne familien gjør) er dette etisk greit eller lovlig??», raser Teigen fra seg.

I likhet med Teigen reagerer også flere sterkt på at Ivanka fronter selskapet, da det i henhold til de statlige etiske lovene ikke er lov at føderale ansatte bruker sin stilling eller tittel til å støtte produkter, tjenester eller foretak.

UREDELIG SPILL: Under sin takketale var Brad Pitt tydelig på hva han mener om den politiske situasjonen i USA. Video: AP/ABC Vis mer

Støtter presidentdattera

I en uttalelse svarer kommunikasjonsrådgiver for Det hvite hus, Carolina Hurley, på kritikken. Innledningsvis hevder hun at det bare er mediene og kulturbevegelser som driver med boikotting, som kritiserer Ivanka for å støtte Goya.

Hurley mener videre at Ivanka har all rett til å støtte oppunder et selskap som har blitt «urettferdig hånet, boikottet og latterliggjort» for å ha støttet president Donald Trump og hans administrasjon.

- Ivanka er stolt av denne sterke latinamerikanskeide virksomheten som har dype røtter i USA, og hun har all rett til å uttrykke sin personlige støtte, heter det videre.

FÅR STØTTE: Ivanka Trumps innlegg blir forsvart av kommunikasjonsrådgiveren ved Det hvite hus. Foto: NTB Scanpix
FÅR STØTTE: Ivanka Trumps innlegg blir forsvart av kommunikasjonsrådgiveren ved Det hvite hus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

The Guardian på sin side skriver at Ivanka Trumps handling fremhever en bredere bekymring for hvordan presidenten og de rundt ham, ofte tåkelegger grensen mellom politikk og styring.

Donald Trump så derimot ut til å støtte datteren, ved å dele et bilde på Instagram som viste ham sitte i Det ovale kontor foran ulike Goya-produkter som var oppstilt på skrivebordet hans.

Ifølge The Guardian er imidlertid Donald Trump som president fritatt for mange av reglene som de føderale ansatte må følge.

BLOKKERT: Chrissy Teigen og president Donald Trump er ikke bestevenner. Nylig ble det igjen bråk mellom dem på Twitter. Video: Viaplay. Bilder: NTB Scanpix. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Mener hun misbrukte stillingen

Tidligere direktør for Office of Government Ethics, Walter Shaub (49), uttaler at presidentens Twitter-innlegg og bilde utgjør en offisiell kampanje av Trump-administrasjonen for å støtte Goya.

Han påpeker videre at det gjør det desto tydeligere at Ivankas Twitter-innlegg er et brudd på etiske regler og et misbruk av stillingen.

Shaub forlot selv regjeringen i 2017 etter et sammenstøt med Trump-administrasjonen om etiske regler.

Administrerende direktør ved Citizens for Responsibility and Ethics, Noah Bookbinder, poengterer at reglene er klare.

FAR OG DATTER: Her er Donald og Ivanka Trump avbildet sammen. Foto: NTB Scanpix
FAR OG DATTER: Her er Donald og Ivanka Trump avbildet sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han presiserer at etikkreglene sier at man ikke kan bruke sin offisielle stilling til å markedsføre private virksomheter.

- Det er ganske tydelig at konteksten der dette kom ut er at Goya hadde støttet Trump-administrasjonen, og Trump-administrasjonen støttet Goya, uttaler han, ifølge The Guardian.

LES OGSÅ: Trump-datteren gikk under jorda

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer