Keira Knightley:

- Får panikk av alderen

Skuespiller Keira Knightley har foreløpig ikke klart å omfavne det å bli eldre.

FRYKTER ALDEREN: Selv om hun ser opp til aldrende kvinner, har ikke Kiera Knightley lært seg å omfavne egen aldring helt enda. Foto: NTB Scanpix
FRYKTER ALDEREN: Selv om hun ser opp til aldrende kvinner, har ikke Kiera Knightley lært seg å omfavne egen aldring helt enda. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Keira Knightley (34) har gjort suksess som både modell og skuespiller siden hun var knappe 14 år gammel.

Med roller som Elizabeth Swann i «Pirates of the Caribbean» og Juliet i «Love Actually», har den britiske skuespilleren utviklet seg til å bli en av verdens mest anerkjente. Hun har også stukket av med flere priser for sine rolletolkninger, og har vært nominert til enda flere.

Til tross for at hun allerede har vært i bransjen i 20 år, er hun altså ikke eldre enn 34 år. Likevel avslører stjernen at hun har begynt å stresse med alderen og at hun slett ikke er komfortabel med endingene det medfører i kroppen.

- Kommer til å dø

Skuespilleren, som nylig bekreftet at hun venter sitt andre barn, ser opp til kvinner som omfavner det å bli eldre.

- Når jeg går nedover gata og ser kvinner med grått hår og rynker i ansiktet, tenker jeg at rynkene og linjene i ansiktet er all historien i livet deres, og jeg elsker det. Jeg føler meg styrket av det, og jeg tenker at det er sånn jeg ønsker å bli når jeg blir eldre, uttalte hun nylig til Daily Mails reporter, ifølge Independent.

LANG KARRIERE: Tross sin alder av 34 år, har Kiera Knightley allerede vært en ettertraktet skuespiller i 20 av disse. Her er hun avbildet under moteuka i London i 2005. Foto: NTB Scanpix
LANG KARRIERE: Tross sin alder av 34 år, har Kiera Knightley allerede vært en ettertraktet skuespiller i 20 av disse. Her er hun avbildet under moteuka i London i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Likevel innrømmer hun at hun er langt unna akkurat det i dag. I stedet for å omfavne det å bli eldre, sier stjernen at hun får fullstendig panikk over å finne et grått hår blant sine brune lokker.

- Når jeg finner et grått hår så tenker jeg «Herregud, jeg kommer til å dø!!»

Videre legger hun til at frykten for å bli eldre i utgangspunktet ikke handler om forfengelighet. Det er heller en frykt for at hun ikke lenger vil kjenne igjen personen i speilet.

- Du tror du vet hvordan både kroppen og ansiktet ditt ser ut, men så plutselig forandrer det seg, sier Knightley.

Fikk sitt andre barn

At Knightley nå uttrykker at hun frykter kroppens endringer, kan kanskje ha en sammenheng med de kroppslige endringene hun nå gjennomgår.

Da hun og ektemannen James Righton (35) deltok på en fest i regi av motehuset Chanel i Paris i mai, dukket «Pirates of the Caribbean»-stjernen opp med en voksende babymage. Med det bekreftet skuespilleren den gledelige nyheten at hun og Righton venter barn igjen, og at lille Edie (4) nå skal bli storesøster.

GRAVID: Keira Knightley viste fram babymagen i Paris. Foto: NTB Scanpix
GRAVID: Keira Knightley viste fram babymagen i Paris. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Akkurat det hadde det vært spekulert heftig i, etter at Knightley viste seg ikledd en rød kjole og en stor, leopardmønstret kåpe i Los Angeles i mars.

Knightley har foreløpig ikke kommentert graviditeten, og det er derfor ikke kjent når stjernen har termin.

TILDEKKET: Det var dette bildet som fikk både fans og pressen til å spekulere i om stjernen var gravid. To måneder senere bekreftet hun altså nyheten. Foto: NTB Scanpix
TILDEKKET: Det var dette bildet som fikk både fans og pressen til å spekulere i om stjernen var gravid. To måneder senere bekreftet hun altså nyheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Noe 34-åringen derimot har uttalt seg om, er hvordan hennes forrige fødsel var. Det gjorde hun i oktober, i et åpent brev titulert «Det svake kjønn», som ble publisert i boka «Feminists Don't Wear Pink and Other Lies».

I innlegget tok Knightley blant annet et kraftig oppgjør med måten hertuginne Kate (37) framstiller det å nettopp ha født et barn, da hertuginnen tradisjonelt har stilt opp foran fotografene på sykehustrappen - bare timer etter fødselen. For å understreke sitt poeng tegnet hun et helt annet bilde av sin egen fødsel.

«Vaginaen min revnet. Du kom ut med åpne øyne. Armene i været. Skrikende. De la deg oppå meg, dekket i blod, og vernix (talglignende stoff, journ.anm.), hodet ditt er deformert av fødselskanalen. Pulserende, gispende, skrikende», het det blant annet i innlegget, ifølge Harpers Bazaar.

LES OGSÅ: - Jeg kunne ikke jobbe på et år