«Grey's Anatomy»

Får nådeløs kritikk: «Søppel»

Ikke alle er like fornøyde med den seneste sesongen av sykehusserien.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Ellen Pompeo tar seg gjerne tid til å svare fansen på Twitter. Foto: Mike Rosenthal / Shutterstock Editorial / NTB
SVARER PÅ KRITIKKEN: Ellen Pompeo tar seg gjerne tid til å svare fansen på Twitter. Foto: Mike Rosenthal / Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert

17 sesonger har det blitt av populære «Grey's Anatomy». Siden 2005 har seere benket seg foran tv-en for å ta del i dramaet som ingen ende vil ta i sykehusserien.

Der følger man Ellen Pompeo (51) i rollen som «Meredith Grey», samt andre turnusleger på et sykehus i Washington.

Det er allerede bekreftet en 18. sesong av serien. Seerne har imidlertid blandede reaksjoner på sesongen som akkurat har rullet over skjermen.

«Søppel»

Mens noen mener sesongen er knallbra, mener andre at den ikke levde opp til forventningene. En seer er tydelig i sin misnøye på Twitter:

«Jeg antar jeg er et romvesen, for denne sesongen var søppel. Jeg elsker showet, men ikke denne sesongen», lyder den nådeløse kritikken.

POPULÆR SERIE: Ellen Pompeo sammen med kolleger Jason O. Mara, Katherine Heigl og Patrick Dempsey i første sesong av serien. Foto: ABC/REX/NTB
POPULÆR SERIE: Ellen Pompeo sammen med kolleger Jason O. Mara, Katherine Heigl og Patrick Dempsey i første sesong av serien. Foto: ABC/REX/NTB Vis mer

Den har også nådd Pompeo, som har valgt å svare på samme plattform.

«Helt i orden! 17. sesonger kan ikke gjøre alle til lags hele tiden. Det er definitivt ikke lett å holde det gående og å holde det bra. Jeg forstår det. Takk for at du sa på uansett. Og takk for tilbakemeldingen, det betyr noe. Sender deg kjærlighet», lyder svaret fra 51-åringen.

En rekke andre fans har imidlertid reagert på den kritiske tweeten om at sesong 17 av seerfavoritten har vært dårlig. Pompeo skriver imidlertid selv at personen må få lov til å mene det hun vil:

«Men hvorfor sier noen at de ikke likte noe som var dårlig? Det har holdt på i to tiår. La henne leve. Det finnes mange ting jeg ikke liker», skriver skuespilleren.

FORLOVER SEG: I TV-serien «Extreme Sisters» forlover tvillingene Anna og Lucy DeCinque seg med samme mann. Video: TLC Vis mer

En annen fan mener svaret var en fantastisk tilbakemelding, men Pompeo svarer her at hun ikke mente noe vondt. Skuespilleren innrømmer også at den eneste serien hun så ferdig var «The Sopranos», en serie på totalt 86 episoder over seks sesonger.

«Grey's Anatomy» har på sin side 380 episoder.

Pompeo har svart en rekke fans på spørsmål om sesongen, blant annet hvordan det var på innspilling under pandemien.

«Det har vært kjempevanskelig å ikke kunne henge sammen på sett, og ha det morsomt. Vi måtte spille inn scenene dekket til og så gå av sett. Veldig lite interaksjon tillatt mens vi ikke filmet», skriver hun.

SEX-SERIE: Sex/Life kommer på Netflix og lover noen dristige nøkkelord. I hovedrollene finner vi Sarah Shahi, Mike Vogel og Adam Demos. Video: Netflix Vis mer

Blandede anmeldelser

Da den britiske storavisen The Guardian anmeldte den 17. sesongen tidligere i år, lød dommen på tre av totalt fem stjerner.

«Hvorvidt noen av seriens mer smakløse instinkter krasjer med nærværet av den pågående og veldig ekte Covid-krisen er opp til den enkelte, men jeg syntes det passet inn helt fint», var blant det Rebecca Nicholson skrev.

Vox' anmelder påpeker at hun «på en måte likte sesongen», selv om fans har omtalt den som en nedtur og som den «tristeste sesongen noensinne».

Emily VanDerWerff omtaler blant annet flere grep i sesongen som «galskap», og skriver at mange av «strandscenene» til Dr. Meredith Grey er «fullstendig tullete». Likevel mener hun at sesongen ofte er svært rørende, at hun gråt flere ganger og at selv de minst vellykkede episodene var «beundringsverdig eksperimentelle».

Avviser comeback

Sesong 17 av sykehusserien har fokusert på den verdensomspennende pandemien, og Dr. Meredith Grey, spilt av Ellen Pompeo, har vært store deler av sesongen i koma grunnet smitte.

Det er usikkert hvor stor rolle coronapandemien vil spille i neste sesong, men fansen har i hvert fall klare meninger om hvordan sesong 18 bør se ut. Mange ønsker et gjensyn med Dr. Cristina Yang, spilt av Sandra Oh (49).

Men i mars avslørte 49-åringen at hun ikke ønsket seg tilbake til «Grey's Anatomy»-universet. Det gjorde hun i podkasten «Asian Enough».

På spørsmål om hun hadde vurdert å komme tilbake til Grey Sloan Memorial Hospital, svarte hun bastant «nei»:

HENNES STØRSTE ROLLE: 29 år gamle Eve Hewson har hovedrollen i sukesserien «Behind Her Eyes». Hun er datteren til en berømt stjerne! Video: Netflix / Rød Løper Vis mer

- Men jeg elsker det, og dette spørsmålet er grunnen til at jeg virkelig satte pris på serien, sa hun, gjengitt av Los Angeles Times.

- I mitt hode er det borte, men for mange mennesker lever det fremdeles. Og mens jeg forstår og elsker det, har jeg gått videre, sa skuespilleren videre.

LES OGSÅ: Har ikke snakket sammen på tre år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer