Margaux Dietz:

Får massiv kritikk

Den svenske influenseren har fått mye kritikk for en video hun delte på Youtube.

FÅR KRITIKK: Det stormet rundt Margaux Dietz etter at hun la ut denne videoen på sin Youtube-kanal. Video: Margaux Dietz Vis mer
Publisert

Toppinfluenseren Margaux Dietz (32) er en av nabolandets største influensere, med godt over 650 000 følgere på Instagram og Youtube.

Der viser hun både store og små hendelser fra hverdagen. Nå får hun imidlertid stor oppmerksomhet for en video, publisert på Youtube.

Det spres nemlig akkurat nå en video av at hun ler og filmer en mann som ligger nærmest bevisstløs utenfor døren hennes.

Det har ikke blitt godt tatt imot av følgerne hennes, ifølge både Aftonbladet og Expressen.

Hyllest: Leah Isadora Behn tar med seerne hjem i «Powerwomen» og hyller moren Märtha Louise. Video: ViaPlay/Rød Løper Vis mer

Bevisstløs mann

Torsdag kveld begynte det å dukke opp et klipp på Twitter, hvor Dietz filmer en mann som ligger bevisstløs på trappen utenfor leilighetsdøren hennes.

Klippet ble først publisert på influenserens Youtube-kanal i oktober, men har senere blitt fjernet.

  • Se videoen øverst i saken.

I klippet kan man se 32-åringen le da hun oppdager at det ligger en bevisstløs og blodig mann utenfor leilighetsdøren hennes.

Skjermdump YouTube
Skjermdump YouTube Vis mer

Deretter ringer influenseren sin personlige trener for å få råd om hva hun skal gjøre. Hun blir da rådet til å ringe politiet.

Skjermdump YouTube
Skjermdump YouTube Vis mer

Kritikken hun mottar går ut på at hun først ler av og filmer personen, en god stund før hun sjekker om det går bra med den bevisstløse mannen og bestemmer seg for å ringe politiet.

KRITIKK: Flere reagerer etter at Zlatan Ibrahimovic ble avbildet på en restaurant i Milano. Video: Rødt Kort. Vis mer

Kritikkstorm

Under den opprinnelige Youtube-videoen, som altså er fjernet, var det flere følgere som rettet sterk kritikk mot influenseren.

«Hvordan tenker du og resten av de innblandede egentlig?! Ingen som reagerer på det dere gjør? Håper dette blir en vekkerklokke for influenserkulturen, det er ikke sunt», var blant kommentarene.

Twitter-bruker Henrik Johansson er også blant de som reagerer. På kontoen sin har han lagt ut følgende melding:

«Finner en forslått mann utenfor døren sin. Hva skal jeg gjøre? 1. Ring politi/ambulanse. X. Film først, så ring politi/ambulanse. 2. Film, la barnet ditt pirke på ham og så ringe politi/ambulanse.»

Ifølge svenske TV4 bekrefter politiet at de hjalp en svært beruset mann på den aktuelle adressen. Han hadde det etter forholdene bra.

De skal også ha blitt gjort oppmerksomme på hendelsen etter at en kvinne i borettslaget ringte inn.

Margaux Dietz har tidligere mottatt mye skryt for sitt samfunnsengasjement. Blant annet har hun hatt flere partilederintervjuer i forbindelse med valgene i Sverige, for å få unge til å stemme, samt samarbeidet med UNICEF.

Hun har foreløpig holdt seg taus om kritikken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer