LADER OPP TIL LANG SENDING: I mange timer er programlederne Jenny Skavlan, Jarle Roheim Håkonsen og Haddy N`jie «live» under innspillingen av TV-aksjonen søndag. Foto: Ole Kaland/NRK
LADER OPP TIL LANG SENDING: I mange timer er programlederne Jenny Skavlan, Jarle Roheim Håkonsen og Haddy N`jie «live» under innspillingen av TV-aksjonen søndag. Foto: Ole Kaland/NRKVis mer

- Får masse adrenalin av å være direkte

Jenny Skavlan gleder seg til «maraton»-sending under TV-aksjonen.

SEOGHØR.NO: Søndag ettermiddag starter årets TV-aksjon på NRK1, med Jarle Roheim Håkonsen (46), Haddy N'Jie (36) og Jenny Skavlan (29) i spissen.

Skavlan har ladet opp til den omfattende sendingen i månedsvis før innspilling.

- Vi er jo «live» i syv timer, så det føles litt som å filme en hel sesong av et eller annet program på én dag. Man passer på å hvile litt hvis man kan, eller ta det litt rolig i helgene før sendingen, sier Skavlan til Seoghør.no og innrømmer at hun er mer trygg på jobben i år enn i fjor.

- Jeg var veldig nervøs i fjor, da hadde jeg ikke vært med før og var usikker på hvordan kroppen ville reagere. Men nå vet jeg hvordan det var i fjor, og at det gikk bra den gang.

Gleder seg til kjempelang sending

Skavlan har vært med på direkte-TV tidligere, men ikke i samme omfang som under innspillingen av TV-aksjonen.

- Man får veldig mye adrenalin av å være «live» - adrenalinet er kroppens eget «påfyll» som den lager selv. Selvsagt blir det en kjempelang sending, men vi gleder oss enormt til å gjennomføre det vi har jobbet med i månedsvis.

GLADE: Jenny Skavlan fant tonen med barna i den lille landsbyen Namata i Papua Ny-Guinea. - Jeg hadde med en pose ballonger til barna. Stor suksess. De hadde aldri sett ballonger, forteller Skavlan til Seoghør.no Foto: NRK
GLADE: Jenny Skavlan fant tonen med barna i den lille landsbyen Namata i Papua Ny-Guinea. - Jeg hadde med en pose ballonger til barna. Stor suksess. De hadde aldri sett ballonger, forteller Skavlan til Seoghør.no Foto: NRK Vis mer

I år går inntektene fra aksjonen til Regnskogfondet, som jobber med å bevare regnskogen i Brasil, Peru, Kongo og Ny-Guinea. Tidligere i år reiste programlederen selv ned til Papua Ny-Guina for å se med egne øyne hva som blir gjort for å redde regnskogen.

- Jeg tenkte jo på det store bildet: Vi har mistet halvparten av regnskogen, som det har tatt 100 millioner år å skape, på 60 år. Men så går man ned i det mikroskopiske også, når man er der nede, sier Skavlan.

LES OGSÅ: Nå er Skavlan-baby nummer fem her