Får lommepenger av millioninntektene

- Uten pappa hadde jeg vært konkurs for lengst.

FÅR HJELP MED ØKONOMIEN: Både Tone Damli Aaberge, Alexander Rybak og Maria Mena får utbetalt lommepenger av inntektene sine.  Foto: SCANPIX
FÅR HJELP MED ØKONOMIEN: Både Tone Damli Aaberge, Alexander Rybak og Maria Mena får utbetalt lommepenger av inntektene sine. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO:  Alexander Rybak (24), Maria Mena (24) og Tone Damli Aaberge (22) er tre av Norges mest suksessrike artister, og både Rybak og Mena kunne skilte med millioninntekter i 2009.

Ifølge Dagbladet får imidlertid stjernene kun utbetalt lommepenger av inntektene, og har folk som hjelper dem med hvordan de skal håndtere pengene.

MGP-stjernen Alexander Rybak gikk i sommer fra å ha et enkeltmannsforetak til å opprette et eget aksjeselskap med revisjonsplikt.

- Han får fast månedslønn fra eget AS, sier Rybaks manager, Kjell Arild Tiltnes, til Dagbladet.

I styret til Rybak sitter advokat Pedro Fasting, i tillegg til Rybak selv. Ifølge Tiltnes er det Fasting og Rybak som i fellesskap bestemmer den faste, månedelige utbetalingen.

Også Tone Damli Aaberge har tidligere fortalt til Dagbladet at hun får hjelp med å håndtere pengene sine.

Popstjernens far, Jon Aaberge fungerer som økonomisk rådgiver for datteren, og ser til at hun får de rettmessige utbetalingene for sine oppdrag. Han overfører også penger til datteren når han ser at det begynner å bli tomt på kontoen hennes.

- Uten pappa hadde jeg vært konkurs for lengst, har popstjernen tidligere uttalt til avisen.

Etter det Dagbladet kjenner til er ikke slike avtaler vanlig blant artister som har lavere eller ordinære inntekter. Managere betaler nemlig aldri ut forskudd. Dermed er det kun artister som genererer et stort overskudd som vil ha bruk for en slik ordning.

I skatteberegningene for 2009 var det nyforlovede Maria Mena (24) som tronet på toppen, med en inntekt på over fem millioner kroner i fjor, samt en formue på over 1,6 millioner.

Også hun har fastavtale om utbetalt lønn med sin manager Rune Lem i Live Nation.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.  
 
LES OGSÅ: - Det er litt flaut