«Sommerhytta 2020»:

Får kritikk for seieren

Etter at det ble kjent at kjæresteparet Øyunn Krogh og Levi Try hadde stukket av med seieren i TV 2-programmet «Sommerhytta», kom det ikke bare positive tilbakemeldinger fra tv-seerne.

DELTE REAKSJONER: Etter det ble kjent at kjæresteparet Øyunn Krogh og Levi Try hadde stukket av med seieren i TV 2-programmet, var det flere som uttrykte sin misnøye i sosiale medier. Foto: TV 2
DELTE REAKSJONER: Etter det ble kjent at kjæresteparet Øyunn Krogh og Levi Try hadde stukket av med seieren i TV 2-programmet, var det flere som uttrykte sin misnøye i sosiale medier. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går sprakk nyheten om hvilket par som stakk av med seieren i TV 2-programmet «Sommerhytta». Finalen kom etter ti intense uker, med totalt fire par, som hadde kjempet side om side for å oppnå den store hyttedrømmen.

Konseptet går ut på at parene har fått bygge hver sin hytte ved Lyseren Strandpark i Ytre Enebakk. Det er imidlertid bare ett par som får lov til å beholde hytta de har bygget, mens de andre legges ut for salg.

Gårsdagens finale var derfor, naturlig nok, preget av mye spenning.

EVENTYRLIG OPPUSSING: I løpet av kort tid klarte Halvor Bakke og gutta å gi Birgit Skarstein hyttedrømmen hun lenge hadde ventet på. Vis mer

Til slutt ble det imidlertid klart at det var kjæresteparet Levi Try (23) og Øyunn Krogh (25) som stakk av med seieren, og dermed fikk beholde sin drømmehytte.

Det ble en rørende affære for paret, som tok til tårene mens konfettien regnet ned på dem.

TOK TIL TÅRENE: Øyunn Krogh og kjæresten Levi Try klarte ikke holde tårene tilbake da de fikk vite at det fikk beholde drømmehytta si. Foto: TV 2
TOK TIL TÅRENE: Øyunn Krogh og kjæresten Levi Try klarte ikke holde tårene tilbake da de fikk vite at det fikk beholde drømmehytta si. Foto: TV 2 Vis mer

- Det var så jevnt i finalen at utfallet var helt åpent. Derfor var det ekstra stort å gå seirende ut av konkurransen, sa paret til Se og Hør i går.

Kritiseres

Seieren har skapt et stort engasjement i sosiale medier, og til tross for at gratulasjonene har strømmet inn, har flere uttrykt sin misnøye over at det var Krogh og Try som vant.

I kommentarfeltene til ulike norske medier har blant annet flere påpekt at paret ikke fortjente å vinne, at de var de dårligste håndverkerne og at hytta var den dårligste av alle de fire hyttene.

HYTTA: Det er altså denne hytta Øyunn Krogh og Levi Try fikk beholde da de stakk av med seieren i TV 2-programmet. Foto: TV 2
HYTTA: Det er altså denne hytta Øyunn Krogh og Levi Try fikk beholde da de stakk av med seieren i TV 2-programmet. Foto: TV 2 Vis mer

Krog og Trys drømmehytte har også blitt omtalt som «Fretex-hytta».

Når Se og Hør tar en prat med paret er de klare på at de egentlig har bestemt seg for at de ikke ønsker å kommentere de negative tilbakemeldingene.

- Vi har ikke lyst til å fokusere på det. Vi er fornøyde med at det ble som det ble, og har rett og slett unngått å lese det negative, sier de.

- Hva slags reaksjoner har dere selv fått?

- Nå har jeg ikke rukket å gå gjennom telefonen min enda, men jeg har ikke lest noe negativt, sier Try, mens Krogh følger opp med:

- Det har tikket inn på telefonen min uten stopp, og det har bare vært masse gode ord. Til oss har folk vært veldig støttende, og det har vært mange fine tilbakemeldinger.

HOS KLOPPEN: Jon Almås avslører at Erik Follestad brøt seg inn i en hytte under innspilling av 71 grader Nord. - Litt for moro skyld! VIDEO: TV2 Vis mer

Tar det som et kompliment

På spørsmål om hva «Sommerhytta»-vinnerne synes om at andre mener de var de dårligste håndverkerne, påpeker paret at det er mye seerne ikke får se i TV 2-programmet.

- Jeg tror at folk som ser det på tv får et annerledes innblikk enn vi som har vært der 24 timer i døgnet. Det er ingen tvil om at andre var flinkere til å bygge enn oss, men vår hytte er også veldig godt bygd, mener Krogh og Try.

- Det de vil få fram på tv blir jo hauset opp, og vi føler at vi har blitt framstilt som dårligere snekkere enn det vi egentlig var, fortsetter de, og påpeker at dette ikke betyr at de var noe bedre enn noen av de andre parene i «Sommerhytta».

At de er veldig stolte av sitt eget snekkerarbeid, og ikke minst resultatet, legger de ikke skjul på overfor Se og Hør.

FORNØYDE: Kjæresteparet er selv svært fornøyde med sin egen innsats og sluttresultatet av hytta. Foto: TV 2
FORNØYDE: Kjæresteparet er selv svært fornøyde med sin egen innsats og sluttresultatet av hytta. Foto: TV 2 Vis mer

- Vi er veldig fornøyde med sluttresultatet, og har vist hytta frem til både venner og familie, sier de.

Da paret får høre at hytta har blitt omtalt som «Fretex-hytta» av misfornøyde seere, får de seg først en god latter, før de forklarer at akkurat dét tar de som et stort kompliment.

- Det tar vi gjerne. Vi synes Fretex er en dritkul butikk, og vi digger at hytta vår blir kalt for Fretex-hytta. Vi synes det er dødskult at vi lager en hytte som står for gjenbruk i dette bruk-og-kast-samfunnet. Det er egentlig bare veldig trist hvis noen mente det som noe negativt, sier paret.

PUPPER I MONITOR: Årets «Farmen» har skapt mange overskrifter allerede, og nå har også folk hengt seg opp i hva Karianne Vilde har på seg mens hun er på gården. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Ingen planer om å selge

Som nevnt får Krogh og Try beholde sin egenbygde hytte, men overfor Se og Hør røpet paret i går at de ikke har noen planer om å kjøpe seg en bolig ved å selge hytta, som har en verdi på rundt tre millioner kroner.

- Vi tenkte at hvis vi skulle vinne hytta, så skulle vi beholde den og skape et samlingssted for våre venner og familie. Den tanken holder vi fast ved. Hytta blir en sosial oase, uttalte de i går.

BEHOLDER HYTTA: Øyunn Krogh og Levi Try har ingen planer om å selge hytta, som har en verdi på rundt tre millioner kroner. Foto: TV 2
BEHOLDER HYTTA: Øyunn Krogh og Levi Try har ingen planer om å selge hytta, som har en verdi på rundt tre millioner kroner. Foto: TV 2 Vis mer

Paret la imidlertid ikke skjul på at det å ha en gjeldfri hytte til tre millioner gir dem en mulighet til å komme inn på boligmarkedet.

- En mulighet som ville ha ligget flere år frem i tid hvis vi ikke hadde vunnet. Hytta har mye å si for fremtiden vår, fortsatte duoen.

DRØMMEHJEMMET: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen kjøpte drømmeboligen på Malmøya i fjor. Nå viser de frem huset i YouTube-serien «Klarna stikker innom». Video: Klarna Vis mer

LES OGSÅ: - Ble mye dyrere enn vi hadde trodd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer