Får kritikk for Øygard-uttalelser

- På tre år må det være mulig å komme seg ut av det forholdet, sier Per Ståle Lønning om jenta som har anmeldt Vågå-ordføreren.

FÅR KRITIKK: Per Ståle Lønnings uttalelser om rettssaken mot Vågå-ordfører Rune Øygard får kritikk fra bistandsadvokaten til jenta som har anmeldt ordføreren. Foto: TV 2
FÅR KRITIKK: Per Ståle Lønnings uttalelser om rettssaken mot Vågå-ordfører Rune Øygard får kritikk fra bistandsadvokaten til jenta som har anmeldt ordføreren. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  Den tidligere TV 2-programlederen Per Ståle Lønning får kritikk fra bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal, etter at han forrige onsdag uttalte seg om den 16 år gamle jenta som har anmeldt Vågå-ordfører Rune Øygård for å ha forgrepet seg på henne gjennom tre år.

I NRK-programmet «Trygdekontoret» skal Lønning ifølge VG ha sagt følgende om den pågående rettssaken: «Jeg synes det er litt av en fornærmelse mot de fleste norske tenåringer, for jeg tror ikke det er slik at de fleste tenåringer ikke ville gått ut av det forholdet hvis de hadde tre år på seg».

Braaten Hjortdal sier til VG at hun synes dette er farlige holdninger.

- Når Per Ståle Lønning kommer med slike kommentarer, så har han gått rett i den fella det er å legge skylden for overgrep over på barn og ungdom. Det er helt feil. Hun har vært et offer og det er saken.

Lønning står imidlertid fast på sitt syn.

- På tre år må det være mulig å komme seg ut av det forholdet vil jeg tro. Jeg tror ikke tenåringer flest ville være i et forhold med en mann i 50-60 årene, sier han til VG.

Underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen, forsvarer avgjørelsen om å sende Lønnings utbrudd i «Trygdekontoret».

- Dette er åpenbart en sak som diskuteres mye både i media. og blant folk ellers. Lønnings uttalelse var en mening blant mange som kommer frem i offentligheten, sier han til VG.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Det fristet ikke å leve

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer