Loreen i «Lilla Aktuellt»:

Får kritikk etter intervju

Den ferske Melodifestivalen-vinneren kom med kontroversielle uttalelser i det svenske programmet.

KRITIKK: SVT får kritikk etter intervju med Loreen. Foto: Christine Olsson/TT via AP/NTB
KRITIKK: SVT får kritikk etter intervju med Loreen. Foto: Christine Olsson/TT via AP/NTB Vis mer
Publisert

Lorine Zineb Nora Talhaoui (39), bedre kjent som Loreen, er svenskenes kandidat i årets Eurovision Song Contest. Med et forrykende sceneshow og låten «Tattoo» spår oddsen at 39-åringen vil stikke av med seieren nok en gang.

I kjølvannet av seieren har Loreen snakket med flere medier og tv-programmer, blant andre det svenske programmet «Lilla Aktuellt». Der snakket hun om hvordan hun forberedte seg til Melodifestivalen.

Artistens svar førte til at SVT besluttet å klippe om programmet. 39-åringen sa i utgangspunktet at hun hadde unngått pasta i hele tre måneder før deltakelsen, det skriver svenske Expressen.

Tilskuer stormer scenen under Melodifestivalen. Video: SVT Vis mer

For barn

I programmet får Loreen spørsmål om hvordan hun har feiret den gjeve seieren. Da forteller hun at hun er ganske «kjedelig», og at hun skal spise litt pasta.

- Jeg har ikke spist pasta på tre måneder, sier artisten og legger til at hun har måttet droppe matretten fordi hun måtte trene for å få bra fysikk og kondisjon før Melodifestivalen.

- Det er ikke så lett som man tror å bevege seg på den måten som jeg gjør og synge samtidig, forklarer hun.

Dette svaret har skapt reaksjoner ettersom «Lilla Aktuellt» er et nyhetsprogram for barn. Målgruppen er barn mellom 8 og 12 år.

SEIER: Marcus og Martinus vant Melodifestivalens delfinale i Lidköping. Foto: Jessica Gow/TT/NTB. Video: SVT/Dagbladet TV. Vis mer

- Her gjorde SVT en feil

Caroline Engvall er blant de som har reagert. Overfor Expressen forteller hun at hun håper unge barn i fremtiden skal slippe å lure på om de skal spise pasta eller ikke.

- Jeg elsker Loreen og alt hun står for, men her gjorde SVT en feil.

Den svenske kanalen valgte å klippe ut Loreens utsagn om pasta, nettopp på grunn av den unge målgruppen.

- Vi bestemte oss for å ta bort biten om at Loreen ikke spiste pasta på tre måneder for å holde seg i form. Vi vet at det er mange barn som ser på og som selv trener og spiser pasta, sier Kajsa Gudmundson, ansvarlig utgiver for «Lilla Aktuellt», og legger til:

- Når man lager journalistikk som retter seg mot barn så følger det med et spesielt ansvar. Her gjorde redaksjonen en vurdering som burde vært gjort allerede ved første publisering.

LES OGSÅ: - Spiser ingenting

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer