Prins Harry og hertuginne Meghan:

Får kritikk etter dette

I hardt vær etter å ha holdt hender.

HOLDER HENDER: Flere reagerer på at hertugparet av Sussex holdt hender da de forlot kirken. Foto: AP/ NTB
HOLDER HENDER: Flere reagerer på at hertugparet av Sussex holdt hender da de forlot kirken. Foto: AP/ NTB Vis mer
Publisert

Det er nå gått to år siden prins Harry og hertuginne Meghan trakk seg fra sine offisielle roller som kongelige.

Det har likevel ikke stoppet folk fra å analysere hver eneste lille bevegelse paret gjør i offentligheten.

Da hertuginne Meghan var utenfor Windsor slott for å møte sørgende briter, ble hun kritisert for å ikke ville gi slipp på en blomsterbukett. Flere mente nemlig at hun satte seg selv og prins Harry i fare ved å ta i mot store gaver fra andre mennesker.

STORBRITANNIA: En kongelig vakt så ut til å besvime under dronningens dødsvake i Westminster Hall i London onsdag 14. september. Video: AP / BBC Vis mer

Tidligere denne uken var dronning Elizabeths nærmeste familie samlet i kirken for å ære og minnes den avdøde dronningen.

Da de var på vei ut ble prins Harry (37) og hertuginne Meghan (41) filmet mens de holdt hender. Dét er det flere som reagerer på.

- Burde ikke ha titlene sine

«Klarer ikke Meghan og Harry å gi slipp på hverandre i et minutt mens de forlater Abbey?», er det en på Twitter som skriver. Flere sa seg enig med personen bak innlegget:

«Jeg skrev akkurat det samme. Hvis de ikke klarer å følge kongelig protokoll i bare noen minutter burde de ikke ha titlene sine», svarte en.

Andre sammenligner hertugparet med «to nyforelskede tenåringer».

«Harry og Meghan ser ut som at de leier hender ut fra en kinosal #kleint», skriver en annen til videoen av kongefamilien som forlater kirken.

Bryter ikke kongelig protokoll

Ifølge kongelig protokoll er det ikke en konkret regel som sier at par ikke får lov til å holde hender ute i offentligheten. Likevel ble dronning Elizabeth sjeldent sett hånd i hånd med sin ektemann prins Philip.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Skal vi tro kroppspråkekspert Robin Kermode, er det å unngå å vise kjærtegn offentlig mer en uskreven regel laget for å følge dronningens eksempel. Det er for eksempel ikke ofte man får se prins William og prinsesse Kate holde hender.

- Det er tydelig at William og Kate er emosjonelt nære, men det virker som at de føler at de ikke trenger å bevise kjærligheten sin til hverandre. Spesielt når de er på offentlige oppdrag, forteller Kermode til Daily Mail.

Tross kritikken, er det flere som nå tar Harry og Meghan i forsvar. Blant andre kroppspråkekspert Inbaal Honigman.

ENGLAND: Kong Charles takker for kondolansene etter sin mor dronning Elizabeth IIs død. Video: Reuters Vis mer

- Harry og Meghan er sørgende familiemedlemmer og har ingen obligasjoner til å følge kongelig protokoll. De bruker hendene sine til å støtte hverandre i denne tunge tiden, forteller Honigman til britiske Express.

Honigman legger til at grunnen til at prins William og prinsesse Kate ikke holder hender, er på grunn av rollen hans som kommende konge.

- William er der på et offentlig oppdrag. Han har kanskje nettopp mistet bestemoren sin, men jobben hans, som den eldste sønnen til kongen, er viktigere akkurat nå enn sorgen, informerer kroppspråkeksperten.

LES OGSÅ: - Ansatte er rasende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer