Gwyneth Paltrow:

Får kritikk av datteren etter dette

Kjendisdattera med klar oppfordring til mor etter selfieblemma.

REFSES: Apple Martin, som er dattera til Gwyneth Paltrow og Chris Martin, kommer med skarp kritikk til mora etter Instagram-blemme. Foto: NTB scanpix
REFSES: Apple Martin, som er dattera til Gwyneth Paltrow og Chris Martin, kommer med skarp kritikk til mora etter Instagram-blemme. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det er flere år siden skuespiller Gwyneth Paltrow (46) og Coldplay-vokalist Chris Martin (42) valgte å skille seg, har de fortsatt et tett bånd. Duoen gikk fra hverandre i 2014 etter hele ti år som rette ektefolk, men møtes fortsatt regelmessig.

I januar reiste de blant annet på ferie sammen. Det nære båndet kan til dels skyldes at de verdenskjente entertainerne har to felles barn sammen, dattera Apple (14) og sønnen Moses (12).

Å oppdra to tenåringer kan tidvis være utfordrende, men siden paret hele tida har valgt å holde barna skjermet fra rampelyset, slipper de i hvert fall den utfordringen oppi det hele.

Derfor er det kanskje ikke så rart at det genererer overskrifter de få gangene barna velger å stikke nesa si ut i offentligheten. Det har parets eldste barn nå gjort, med skarp og konsis kritikk av sin egen mor.

Kritiseres

The Telegraph skriver at Apple Martin ikke så seg fornøyd med hvordan hennes 46 år gamle mor opererte på Instagram. De fleste tenåringer har vel på et eller annet tidspunkt rullet øynene godt tilbake når ens foreldre har tatt fram fotoapparatet for å forevige et øyeblikk.

Med sosiale medier i bildet, kan det være enklere å la seg provosere - spesielt om bildene havner på nett. Da mor Paltrow publiserte et bilde av seg selv og dattera fra skibakken, fikk hun streng beskjed om at det ikke var greit.

Se dette innlegget på Instagram

🍎⛷❤️

Et innlegg delt av Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

- Mamma, vi har ikke diskutert dette. Du kan ikke publisere noe uten min tillatelse, skrev 14-åringen under bildet.

Mor bestemte seg for å kontre med argumentasjon om at ansiktet til dattera så vidt synes, men da var Apple Martins kommentar allerede plukket opp av flere medier.

Det er ikke det at Apple ikke har figurert på mors Instagram-konto tidligere. Ved gjentatte anledninger har 46-åringen lagt ut selfies av de to, men det har da trolig blitt godkjent fra sjefstenåringen i huset før publisering.

Kommentaren kommer i ei tid der debatten om hva som er greit å legge ut av barn - og ikke - har vært heftig diskutert. Dessuten handler det også om generelt nettvett. Om bildene dine når ut til 50 stykker bak en lukket profil, kan det hende at barnet ditt ikke blir spesielt sur om du publiserer noe uanmeldt, men Paltrow har hele 5,3 millioner følgere.

14-åringen har siden slettet kommentaren sin, men det har ikke stoppet den ivrige diskusjonen i kommentarfeltet til skuespilleren. Flere tar datteras parti, og mener det burde være en selvfølge at man spør barna sine før man publiserer bilder.

Lånte briller

Med sosiale medier har det blitt enklere å kleine ut foreldrene sine enn noen gang før, noe kjendisbarn har til vane for å gjøre. Et kjent eksempel her er Mick Jaggers 19 år gamle sønn Lucas, som ofte erter sin berømte far på nettet.

Se dette innlegget på Instagram

We back in town

Et innlegg delt av @ lucasjagger

Jagger publiserer ofte kommentarer under sønnens bilder, som blant annet «dette ser gøy ut» og «kult bilde» - i klassisk forelderstil. Sønnen har valgt å kontre med kommentarer av litt frekkere kaliber, som da han kommenterte under farens skurrete bildet: «Kjøp deg et nytt kamera».

Her hjemme i Norge er det likedan. For omtrent et år siden la VG sin Instagram-konto ut et bilde av kronprins Haakon, som hadde vært på markeringen av at det var 75 år siden tungtvannsaksjonen på Vemork.

Kronprinsen hadde den gang på seg et par skibriller på hodet, som stesønnen Marius Borg Høiby var raskt ute med å påpeke at var hans.

«I mine skibriller», skrev han, etterfulgt av et blunkefjes. Kommentaren sørget for overskrifter her til lands, og ble påpekt av flere i kommentarfeltet.

LES OGSÅ: - Har lært meg til å blokkere det ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer