Christian Eriksen:

Får kongelig støtte etter kollaps

Den danske fotballhelten satte en støkk i alle som følgte EM lørdag. Inkludert de kongelige.

STERKE BILDER: Lagkameratene som stilte seg opp foran Christian Eriksen, tydelig i sjokk og smerte, rører verden over. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau/NTB
STERKE BILDER: Lagkameratene som stilte seg opp foran Christian Eriksen, tydelig i sjokk og smerte, rører verden over. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau/NTB Vis mer
Publisert

Lørdag stoppet verden i flere minutter da fotballstjerne Christian Eriksen (29) falt om på banen under EM-kampen mellom Danmark og Finland.

Umiddelbart forsto man at noe var galt, og det tok ikke lang tid før det ble utført livreddende førstehjelp på tobarnsfaren.

Lagkameratene sto sjokkskadd og gråtkvalt rundt ham i en ring, for å skjerme kameraten fra omverdenen.

FEIRING: Romelu Lukaku feiret sitt mål mot Russland ved å erklære sin kjærlighet til Christian Eriksen inn i kamera. Video: Rødt Kort. Vis mer

Et lettelsens sukk kunne høres langt utover fotballverdenen da meldingene etter hvert kom om at Eriksen var stabil på sykehuset, og siden våken.

Kronprinsparet i publikum

Tilstede i Parken i København, hvor kampen fant sted, var også kronprins Frederik (53) og kronprinsesse Mary (49).

De to var på plass for å heie frem landet sitt i turneringen, og var blant dem som ble vitne til den skremmende hendelsen på banen.

Det er ikke vanskelig å se at kronprinsparet er tydelig berørt av det som skjer på banen. Kronprinsessen holder seg for ansiktet og er åpenlyst sjokkert. Ektemannen ser ut til å holde seg oppdatert på hva som skjer på telefonen.

I SJOKK: Bildene som utspiller seg på banen preger tydelig kronprinsesse Mary. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau/NTB
I SJOKK: Bildene som utspiller seg på banen preger tydelig kronprinsesse Mary. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau/NTB Vis mer

Kort tid senere la de også ut en støttemelding til 29-åringen på det danske kongehusets offisielle Instagram-konto.

«Det viktigste i kveld er at Christian Eriksen etter omstendighetene har det bra. Det var rørende å oppleve den fantastiske lagånden og støtten fra spillere og fans, etter det store sjokket vi alle fikk», skriver kronsprinsparet.

Støttes av prins William

Også det britiske kongehuset har latt seg prege av hendelsen. Prins William (38) og hertuginne Kate (39) har også lagt ut sin støtte til Eriksen.

«Oppløftende nyheter om Christian Eriksen, vi tenker alle på ham og hans familie. Bra jobba til det medisinske teamet og Anthony Taylor for deres rolige og kjappe handlingsevne», står det signert med W for William.

STØTTER DANSKEN: Prins William og hertuginne Kate sender varme tanker til Eriksen. Foto: Jane Barlow/Pa Photos/NTB
STØTTER DANSKEN: Prins William og hertuginne Kate sender varme tanker til Eriksen. Foto: Jane Barlow/Pa Photos/NTB Vis mer

Søndag har det kommet frem at Eriksen er våken og at han har det fint, etter at han har sendt meldinger med det italienske laget Inter Milan, som han spiller for til vanlig.

Han har to barn med samboeren Sabrina Kvist Jensen. Lørdag så man de hjerteskjærende bildene av henne oppløst i tårer og omfavnet av Eriksens lagkamerat Simon Kjær.

VÅKEN: Christian Eriksen, her ved en tidligere anledning, forventes å komme seg etter hjertestoppet. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/NTB
VÅKEN: Christian Eriksen, her ved en tidligere anledning, forventes å komme seg etter hjertestoppet. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/NTB Vis mer

Det er ventet at Eriksen skal komme seg på beina igjen, men at han vil være innlagt i noen dager.

LES OGSÅ: Kommer med desperat bønn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer