Får kjeft for autist-hets på Twitter

- Er det slik du bruker din kjendisplattform med åtte millioner lesere?, raser kjendismamma.

RABALDERRAPPER: Curtis Jackson har havnet i trøbbel etter å ha brukt ordet «autist» i forbindelse med utskjellingen av en fan på Twitter. Foto: All Over Press
RABALDERRAPPER: Curtis Jackson har havnet i trøbbel etter å ha brukt ordet «autist» i forbindelse med utskjellingen av en fan på Twitter. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Rapstjernen 50 Cent (36) har havnet i trøbbel etter at han onsdag kalte en fan «autist» på sin Twitter-side.

Brukeren «Yung_raditz» fra staten North Carolina, startet bråket da han oppfordret rapstjernen til å utgi sitt nye album snart, ellers ville han bli skutt igjen, slik han i 2000 ble skutt  hele ni ganger.

Kommentaren satte sinnet i kok for rapperen, som egentlig heter Curtis Jackson.

- Jeg så nettopp bilde av deg din dust, du ser ut som en autist. Jeg vil ikke ha noen vanskeligstilte folk på tidslinjen min, følg noen andre, tordnet han gjennom to meldinger på Twitter.

Raser mot 50 Cent
Den svært brå uttalelsen fikk skuespilleren Holly Robinson Pete (47) til å gå fra hektene. Tidligere kjent fra serier som «Hanging with Mr. Cooper» og talkshowet «The Talk» på CBS.

Holly har selv en sønn, Rodney Junior, som ble diagnosert med autisme i en alder av tre år.

I et intervju med det amerikanske tidsskriftet Autism File, retter hun kritikk mot rapperen.

- Kanskje du er så naiv og likegyldig at du ikke skjønner hvor mange av dine egne fans, som kan ha blitt dypt såret og fornærmet av kommentaren din, kan du ikke vennligst slette den?, sier skuespillerinnen til bladet, ifølge Daily Mail.

Holly hevder hun var så sjokkert over kommentaren, spesielt siden sønnen er fan av 50 Cent selv, at hun trodde noen hadde hacket Twitter-kontoen hans og misbrukt den.

Ba om unnskyldning
Det ser ut til at 50 Cent tok oppfordringen hennes, og har nå slettet meldingen. Mens en av dem står igjen. Han skjønte tydeligvis at han hadde tabbet seg ut, da han fikk en mykere tone etter kritikken.

- Jeg bare tulla med den kommentaren om vanskeligstilte barn. Jeg hadde problemer selv, og måtte ha hjelp for raseriproblemer på skolen. Jeg ville aldri snakket om barns lidelser. Folk sier alt mulig sprøtt til meg på Twitter, sa han i en senere kommentar.

Men Holly, som blant annet har vunnet en NAACP-pris for boken «My Brother Charlie» mente det ikke var godt nok

- Er det slik du bruker din plattform med åtte millioner lesere? Jeg har møtt deg et par ganger, og jeg vet du er smart, men vet du i det hele tatt hva autisme er? Det er utrolig sosialt stigmatiserende for familier, for ikke å snakke om at det er svært utmattende både rent følelsesmessig og økonomisk, sier hun.
 

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Rettsaken mellom 50 Cent og eksen tilspisser seg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer