FÅR KRITIKK: Alexander Rybak får kritikk fra Amnesty for å støtte opp om en diktator, på grunn av sin planlagte TV-opptreden foran Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko. Foto: Anders Myhren/Seher.no
FÅR KRITIKK: Alexander Rybak får kritikk fra Amnesty for å støtte opp om en diktator, på grunn av sin planlagte TV-opptreden foran Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

Får kjeft av Amnesty

Men Alexander Rybak avviser kritikken.

SEHER.NO: Menneskerettighets-organisasjonen Amnesty International refser Melodi Grand Prix-vinner Alexander Rybak (23) for å støtte opp om Hviterusslands omstridte president Aleksandr Lukasjenko, på grunn av TV-jobbene han for øyeblikket holder på med i landet.

Rybak - som er tilbake i foreldrenes hjemland på 18 år -skal fremføre to sanger på TV, i tillegg til å være gjestedommer i et talentshow.

I salen sitter presidenten - som flere ganger har blitt karakterisert som en diktator av menneskerettighetsorganisasjoner.

- Dette showet virker skreddersydd for å framstille president Aleksandr Lukasjenko som en koselig folkevenn, noe han er milevis fra å være, sier generalsekretær i Amnesty International Norge, John Peder Egenæs, til Dagbladet.

Rybak avviser imidlertid at han skal bli oppfattet som en PR-medarbeider for autoritære presidenten.

Han hevder at det viktigste med besøket i Hviterussland er å besøke familien sin, og å takke det hviterussiske folket for støtten han fikk under MGP-finalen i Moskva.

- Alt med Hviterussland er spennende for meg nå. Jeg tenker ikke på at han kan være der, det er ikke han jeg er kommet for å møte, sier han til Dagbladet.

Rybaks manager Kathrine Synnes Finnskog bekrefter at konsekvensene av Lukasjenkos nærvær ble vurdert før Rybak takket ja til å dra til Hviterussland.

- Det er klart vi har tenkt gjennom dette. Men vi ser på dette TV-showet som alle andre TV-show vi kommer til å gjøre på denne promo-turnéen, sier hun.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767! 
LES OGSÅ: Playboymodell falt for Rybak