SLIPPER FENGSEL: Jamie Lynns kjæreste slipper fengsel fordi han kun er to år eldre enn henne.  Foto: All Over Press
SLIPPER FENGSEL: Jamie Lynns kjæreste slipper fengsel fordi han kun er to år eldre enn henne. Foto: All Over PressVis mer

Får ikke straff for sex

Casey Aldridge blir ikke arrestert for å ha gjort Jamie Lynn Spears gravid.

SEHER.NO: Casey Aldridge, kjæresten til Britneys 16-år gamle lillesøster Jamie Lynn, blir likevel ikke arrestert for å ha gjort kjæresten gravid, skriver kjendisblogger Perez Hilton.


Da nyheten om at Jamie Lynn er gravid brøt onsdag hevdet flere kilder at Aldridge ville bli tiltalt for å ha hatt sex med en mindreårig, i og med at han var 19 og hun 16 år da unnfangelsen fant sted.


I USA er den seksuelle lavalderen 18 år. Dermed så det fra amerikansk lov ut til at Casey hadde forgrepet seg på en mindreårig.


Tre uker unna straff
Men amerikanske lov tar ett forbehold: Så lenge det mindre enn  to års aldersforskjell mellom partnerne innebærer det ikke straffansvar å ha sex.


Og nå viser det seg altså at Casey faktisk ikke er 19, men 18 år gammel.

Jamie Lynn er født 4. april 1991 - drøye tre uker før Caseys toårsdag den 29. april. Dermed slipper den vordende barnefaren straff - med 25 dagers margin - og paret kan fortsette å ha sex ustraffet.

- Gifter seg ikke
Til tross av at det kristent oppdratte paret nå venter barn sammen, har de ifølge Caseys onkel, presten Odus Jackson, ingen planer om å gifte seg helt ennå.


- Kanskje de gifter seg, kanskje ikke. Man vet aldri sikkert. Men jeg håper jo at de holder sammen og gifter seg. For barnets skuld. Men hvis de egentlig ikke er forelsket i hverandre og det hele er en slags fantasi, så må de bare passe på at de ikke gjør de samme feilen to ganger, sier han til People.


Kritikk og støtte
Nyheten om Jamie Linns graviditet har preget underholdningsverdenen denne uken. Paret har fått mye kritikk for at de ikke var "forsiktige nok", men det unge paret får også uventet støtte.


Blant annet har R`n`B-stjernen Mary J. Blige kommet med en støtteerklæring til paret, ifølge CBS.


- Vær sterk nå jenta mi, sier Blige og legger til:


- Hvis det er hennes valg å beholde barnet, så gratulerer. Jeg håper at hun klarer å være ansvarlig og håper hun skjønner hva dette betyr. Du må forandre livsstilen din, for barna ser opp til deg. Alt handler om at mammaen er et godt eksempel, Jamie. Det er det det handler om, sier Blige.


Lindsay: - No big deal!
Men ikke alle er like opptatt av Britneys lillesøsters graviditet

Skandaleskuespillerinnen Lindsay Lohan
 (21) er en av disse, og skjønner ikke hvorfor det er så mye oppstyr rundt en slik fillesak.


- Jeg tenker ikke noe særlig på dette og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor alle synes det er en slik "big deal", sier hun ifølge OK! Magazine.


Uff da, litt lei deg for at det ikke er du som får oppmerksomhet Lindsay?


LES OGSÅ: - Lille Spears blir mamma