«Sommerhytta»

Får ikke solgt hyttene - tar grep

Til tross for visningsbonanza på tv-hyttene har budene uteblitt. Nå satser utbygger flere hundre tusen i et forsøk på å lokke kjøpere.

VANT: Etter ti lange og intense uker på «Sommerhytta« er vinnerne endelig kåret. Video: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi var veldig optimistiske i starten. Da vi la ut hyttene for salg i juni, trodde jeg at vi skulle selge dem superraskt, sier daglig leder ved Mjøsli Hytter og Naturpark, Tormod Tvinnereim, til Børsen.

Slik gikk det altså ikke. To måneder etter at de tre fritidsboligene - kjent fra «Sommerhytta» på TV 2 - ble lagt ut for salg, står Tvinnereim fortsatt uten kjøpere. Dette til tross for en interesseliste på 250 navn før sommerferien.

- Mange av disse var mest nysgjerrige. Siden vi åpnet hyttene 12. juni, har vi hatt flere hundre innom, men jeg ville nok ikke kalt alle disse for visningsgjester, sier den daglige lederen.

Satser 250 000 kroner

Mjøsli Hytter og Naturpark består i dag av om lag 60 ferdig oppførte hytter. Totalt er det regulert til 311 tomter. Tvinnereim forteller at tv-hyttene er de eneste objektene i porteføljen som ikke er solgt.

- Vi har innsett at liggetiden på disse objektene blir mer som ved et normalt hyttesalg. Da er det ganske vanlig at det tar flere måneder.

STIKKER: Etter en konkurransen i «Sommerhytta» blir Anna og Jone intervjuet, da stikker Anna fra intervjuet. Video: TV 2 Vis mer

Han forklarer at selskapet har besluttet å ta grep for å få fortgang i salgsprosessen. Da hyttene ble lagt ut på markedet, var ikke overetasjen ferdigstilt. Nå investerer Mjøsli Hytter 250 000 kroner i nettopp dette arbeidet.

- Det vi gjør nå, er å innrede andreetasje på alle tre hyttene, og gjør dem helt klar til bruk. Det gjør vi uten å øke prisen. At hyttene ikke var hundre prosent komplett, kan ha ført til et treigere salg.

- Vært stille

Dermed gjelder følgende priser fortsatt:

  • Hytta til Anna og Jone: Prisantydning på 4,10 millioner kroner.
  • Hytta til Trine og Trude: Prisantydning på 3,85 millioner kroner.
  • Hytta til Christine og Adrian: Prisantydning på 3,50 millioner kroner.
VANT INGEN HYTTE: Christine og Adrian, Jone og Anna, samt Trine og Trude måtte forlate Mjøsli uten en hyttenøkkel i hånda. Foto: TV 2
VANT INGEN HYTTE: Christine og Adrian, Jone og Anna, samt Trine og Trude måtte forlate Mjøsli uten en hyttenøkkel i hånda. Foto: TV 2 Vis mer

- Du nevnte for to måneder siden at du var salgsoptimistisk. Er du det også i dag?

- Det har vært stille på interessefronten i sommer, men nå har vi hatt flere visninger den siste uken. Så ja, jeg er fortsatt optimistisk på at vi får solgt.

Stor prisforskjell

Hyttene er i seg selv bygget på nøyaktig samme måte. Grunnflaten oppgis å være på 55 kvadratmeter, pluss en overetasje som kan romme en stue, to soverom og et toalettrom.

Likevel er prisforskjellen stor. Tvinnereim har tidligere forklart årsaken på følgende måte:

- Bakgrunnen for prisforskjellen er naturligvis tomtestørrelse og utsikt. Anna og Jones hytte hadde panoramautsikt. Trine og Trude hadde for eksempel god tomtestørrelse. Så har vi tatt utgangspunkt i liknende solgte objekter i umiddelbar nærheten av hyttene, sa han til Børsen i juni.

LES OGSÅ: Derfor må de leie ut vinnerhytta

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer