Eurovision:

- Får ikke puste

Norges Eurovision-håp Tix kjemper i dag om finaleplass. Hans største frykt er at stemmen ryker.

VIL GJØRE EN FORSKJELL: Tix mener vi snakker for lite om psykisk helse i Norge, men ser at problemet er større ute i Europa. Det vil han gjøre noe med. Foto: NRK
VIL GJØRE EN FORSKJELL: Tix mener vi snakker for lite om psykisk helse i Norge, men ser at problemet er større ute i Europa. Det vil han gjøre noe med. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ROTTERDAM, NEDERLAND (Dagbladet): Tunge regnskyer ligger over Rotterdam, vertsbyen for årets Eurovision Song Contest. I dag skal Andreas «Tix» Haukeland (28) vise hva han er god for, mens hele Europa ser på om han kvalifiserer seg til den store Grand Prix-finalen. Men i motsetning til været stråler unge herr Haukeland.

- Jeg har det så fint her! Uavhengig av resultatet skal jeg komme hjem til Norge blid og fornøyd og vite at jeg utgjorde en viktig forskjell i mange menneskers liv. Vi begynner å merke at budskapet treffer, og responsen har vært enorm, sier Haukeland til Dagbladet med et stort smil om munnen.

Selv om Tix sier hans hovedformål i Nederland er å formidle aksept av psykisk sykdom til hele kontinentet, er ikke Eurovision en lek for ham. Den knappe uken han har vært her er det søvn og mat som har blitt dedikert minst tid.

- Jeg gjør ekstremt mange intervjuer. Jeg står opp klokka seks og legger meg klokka to på natten. Jeg er heldig om jeg får fire timers søvn. Når jeg tenker meg om så har jeg vel ikke spist siden frokosten i går. Jeg har et fantastisk apparat rundt meg, men jeg har så enormt mye å gjøre og vil være med på alt, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer