Sigrid Bonde Tusvik:

- Får ikke lov til å lage Gullruten

TV 2 bekrefter til Se og Hør at Sigrid Bonde Tusvik ikke leder «Gullruten» i år. Selv er de uenige i hva som har skjedd på bakrommet.

SLUTT: Hvis uttalelsene til Sigrid Bonde Tusvik i podkasten «Tusvik & Tønne» stemmer, vil hun ikke lede Gullruten denne våren. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
SLUTT: Hvis uttalelsene til Sigrid Bonde Tusvik i podkasten «Tusvik & Tønne» stemmer, vil hun ikke lede Gullruten denne våren. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha ledet Gullruten fem år på rad, er det i år slutt for programleder Sigrid Bonde Tusvik (42). Det røper hun selv i den nyeste episoden av podkasten «Tusvik & Tønne».

Nyheten blir kjent rundt tre minutter ut i episoden, der hun selv slår fast følgende:

- Jeg har mistet Gullruten. Jeg får ikke lov til å lage Gullruten av TV 2, sier 42-åringen til podkast-kollega Lisa Tønne.

- Forrige gang fikk du jo ikke det heller, men da klarte du å krangle deg inn igjen, får du ikke til det nå? spør Tønne.

- Jeg ligger nede og klarer ikke å kjempe tilbake. Jeg merker det inni meg, svarer Tusvik.

KRANGLER: I denne ukens episode av «Senkveld» er Sigrid Bonde Tusvik og Else Kåss Furuseth gjester, og der forteller de at de ofte krangler på Gullruten-nachspiel. Video: TV 2 Vis mer

Fem år

Komikeren har ledet prisutdelingen de siste fem årene. De to siste gangene sammen med VG-profil Morten Hegseth (35).

Hun erkjenner at hun ble lei seg da hun fikk beskjeden.

I podkasten forteller Tusvik videre at argumentet for at hun ikke er med i årets sending, kan være at hun allerede har ledet den i mange år.

- Grunnen til at jeg har laget det i mange år, er at jeg har laget det bra i mange år, mener jeg. Jeg er opptatt av det indre og det ytre på Gullruten, Jeg tror ikke at jeg eier Gullruten, sier Tusvik.

- Helt udramatisk

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter i en sms til Se og Hør at Tusvik ikke skal lede årets sending.

- Hun har gjort en fantastisk jobb de fem årene hun har ledet programmet, og det er helt udramatisk at vi nå gjør endringer i hvem som skal lede TV-bransjens festaften i Bergen i mai.

SKEPTISK: Programleder for årets utgave av «Gullruten», Sigrid Bonde Tusvik, mener «Ex on the beach»-deltakere ikke fortjener mer oppmerksomhet enn de får i programmet. Vis mer

Han forklarer at slike justeringer skjer med ujevne mellomrom rundt flere av kanalens programkonsepter.

- Hvem som skal lede «Gullruten», skal vi fortelle seinere i vår. Sigrid er en viktig profil på TV 2, og vi gleder oss til å se mer av henne på kanalen framover i en ny og spennende produksjon.

Årets Gullruten-sending sendes lørdag 7. mai. Litt over ei uke før, den 27. april, vil det offentliggjøres hvem som er nominert til de ulike prisene.

Se og Hør har vært i kontakt med Sigrid Bonde Tusvik og forelagt henne TV 2s kommentarer. Hun har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

LES OGSÅ: Gladnyhet om fyrstinne Charlene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer