«Farmen» 2020:

Får ikke komme på «Farmen»-finalen

Det blir flere konsekvenser for Nils Kvalvik som valgte å forlate gården etter regelbrudd.

- MÅTTE FÅ KONSEKVENSER: Programleder Mads Hansen er svært opprørt over at flere deltakere valgte å bryte reglene under «Farmen»-innspillinga. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har mildt sagt stormet rundt «Farmen» den siste uka, etter at deltakerne ble tatt for alvorlige regelbrudd.

Regelbrudd i seg selv er intet nytt fenomen i reality-landskapet, men denne gang ble altså hele produksjonen satt i fare, som følge av coronasituasjonen og smittefare.

Tidligere denne uken fikk vi se at deltakeren Nils Kvalvik (39) måtte forlate gården som en konsekvens av det hele. Dette var første gang i programmets historie at en deltaker har måttet trekke seg på bakgrunn av oppførsel.

- Urettferdig

Som om dette ikke var konsekvens nok, forteller Kvalvik til Se og Hør at han heller ikke får være til stede når finalen finner sted senere i år.

REISTE HJEM: Nils Kvalvik tok valget om å reise hjem fra «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2
REISTE HJEM: Nils Kvalvik tok valget om å reise hjem fra «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Flere av de andre deltakerne syntes det var urettferdig at jeg ikke fikk være der, med tanke på hvordan jeg forlot gården, forteller han, og fortsetter:

- Men jeg respekterer avgjørelsen til produksjonen, og synes den er innafor. Jeg bærer ikke noe nag.

Det er nemlig slik at når deltakere velger å forlate gården, altså trekke seg fra konkurransen, mister de muligheten til å være til stede på finalen. Dette var ikke Kvalvik klar over på forhånd, men forteller at det ikke ville ha påvirket avgjørelsen hans.

- Jeg hadde dratt hjem uansett. Det er kjipt selvfølgelig, og jeg skulle gjerne vært der sammen med dem, men jeg skjønner at det er sånn.

FARMEN: I sommer kunne Se og Hør avsløre at Farmen-innspillingen ble midlertidig stoppet. Dette er grunnen. Vis mer

Presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, forklarer produksjonens avgjørelse på følgende måte:

- Når de andre deltakerne kommer tilbake til finalen, så er de med på å avgjøre hvem som vinner «Farmen», blant annet med å gi dem en ekstra finalekniv.

- Trekker man seg fra spillet, har man også gitt fra seg den muligheten, sier han til Se og Hør.

Dødsbudskap

Overfor Se og Hør fortalte Kvalvik onsdag at det lå mer bak avgjørelsen enn tv-seerne kanskje har fått inntrykk av. I løpet av tida på gården mistet nemlig 39-åringen onkelen sin, men fikk tillatelse av produksjonen til å delta i begravelsen.

I etterkant begynte tankene å svirre, og ettersom en annen i familien er ved dårlig helse, måtte han tenke seg nøye om, om han faktisk ønsket å returnere til gården etter begravelsen.

- Jeg visste ikke om jeg var klar for å takle nok et dødsbudskap der inne, fortalte han åpenhjertig om situasjonen.

FLØRT: Allerede i første episode kunne man se av Kjetil og Wiktoria fikk en god tone. Nå forteller dem om hva ståa er i dag. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ TV 2/ Rød Løper Vis mer

Dette gjorde det naturligvis lettere å trekke seg fra konkurransen, som mange også forstår i etterkant.

- Flere skriver at «du vant kanskje ikke «Farmen», men du har vunnet våre hjerter». Det varmer og da føler jeg at jeg har gjort noe riktig der inne, fortalte han om responsen etter avgjørelsen.

LES OGSÅ: Avlyser bruddet etter partyhelg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer