Hadia Tajik og Jonas Gahr Støre:

Får ikke komme i Giskes bryllup

- Helt naturlig at jeg ikke er invitert, sier Jonas Gahr Støre.

IKKE INVITERT: Hadia Tajik får ikke komme i Trond Giskes bryllup. Det gjør heller ikke partileder Jonas Gahr Støre. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør / NTB Scanpix
IKKE INVITERT: Hadia Tajik får ikke komme i Trond Giskes bryllup. Det gjør heller ikke partileder Jonas Gahr Støre. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

1. juni gifter Ap-topp Trond Giske (52) seg med sanger og TV-profil Haddy Njie (39). Vielsen finner sted i Trondheim, den avgåtte Ap-nestlederens fødeby.

Giske har ikke ønsket å gå ut med gjestelista til bryllupet, men Dagbladet er kjent med at Ap-leder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik ikke er invitert til verken vielse eller fest.

- Jeg ser på det som helt naturlig at jeg ikke er invitert, og ønsker paret en riktig god feiring, bekrefter Ap-lederen til Dagbladet.

- Hadia er sykmeldt og har ikke mulighet til å følge opp Dagbladets henvendelse, skriver hennes rådgiver Edina Ringdal i en SMS.

UTEBLIR FRA FEIRINGEN: Hadia Tajik og Jonas Gahr støre blir ikke å se i partikollega Trond Giskes bryllup til sommeren. Her er de festpyntet til en stortingsmiddag på slottet i 2018. Foto: NTB Scanpix
UTEBLIR FRA FEIRINGEN: Hadia Tajik og Jonas Gahr støre blir ikke å se i partikollega Trond Giskes bryllup til sommeren. Her er de festpyntet til en stortingsmiddag på slottet i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere fra Stortinget

Invitert er derimot partisekretær Kjersti Stenseng (44), som dermed blir Ap-ledelsens eneste representant under festlighetene.

- Jeg er invitert til bryllup og har takket ja. Det er jeg sikker på at blir veldig hyggelig, sier Stenseng til Dagbladet.

Etter det Dagbladet forstår, skal flere Ap-profiler fra Stortinget i bryllupet, deriblant Anniken Huitfeldt (49), Anette Trettebergstuen (37), Cecilie Myrseth (34), Eva Kristin Hansen (46) og Ingvild Kjerkol (44).

- Jeg er invitert i bryllup sammen med min mann, skriver Kjerkol i en SMS til Dagbladet.

- Jeg skal i bryllup og gleder meg til å feire kjærligheten, bekrefter Myrseth til Dagbladet.

Huitfeldt, Trettebergstuen og Hansen har ikke besvart Dagbladets henvendelser i denne saken.

Spesielt Stenseng og Huitfeldt måtte svare for sitt påstått tette forhold til Giske under den opprivende maktkampen i partiet i etterkant av anklagene mot ham.

Tøffe tider

Tidligere denne måneden fortalte en tårevåt Giske om hvor mye «varme, omsorg og fine ord» han mottok i etterkant av dokumentaren som ble sendt på TV 2 i april.

Sent onsdag kveld gjorde Haddy Njie det samme.

«Kjære venner! Planen var å ikke kommentere dokumentaren som gikk i april. Jeg var så redd for mottakelsen at jeg satte telefonen i flymodus og la meg halv ti den kvelden. Helst ville jeg late som ingenting», begynte Njie.

«Neste morgen våknet jeg til hundrevis av hyggelige meldinger. De har fortsatt å strømme inn.»

«I mellomtida, vit at hvert eneste gode ord har betydd enormt mye for hele familien min og for meg. Til sammen har det vært helt overveldende. Tusen, tusen takk!»

SNAKKET UT: Trond Giske og forloveden snakket ut om anklagene mot ham i en dokumentar på TV 2 i april. Foto: TV 2 / NTB Scanpix
SNAKKET UT: Trond Giske og forloveden snakket ut om anklagene mot ham i en dokumentar på TV 2 i april. Foto: TV 2 / NTB Scanpix Vis mer

Metoo

Det var like før jul i 2017 at daværende Ap-nestleder Trond Giske ble anklaget for upassende atferd gjennom flere varsler til partiet. Giske beklaget at han hadde «opptrådt på en måte som enkeltpersoner har opplevd som upassende eller ubehagelig» og innrømmet overtramp ved to tilfeller.

Prosessen endte med at Giske trakk seg som nestleder 7. januar i fjor, selv om han også motsatte seg flere av varslene og hevdet de inneholdt feilaktige påstander.

VG

I TV 2-programmet «Vårt lille land» fortalte Giske og Njie om hvordan de hadde opplevd metoo-sakene og den mye omtalte dansevideoen med Sofie, som VG har beklaget sin dekning av.

Saken ble bredt dekket i nasjonale medier, og i ettertid gikk den unge kvinnen hardt ut mot VG og hevdet seg feilsitert. Avisa gikk i ettertid ut og beklaget publiseringen av saken, som de beskrev som mangelfull, mens VG-journalist Lars Joakim Skarvøy ble gitt seks måneders lønnet permisjon.

Sofie har nå klaget VG inn til Pressens faglige utvalg (PFU).

- Jeg føler meg presset, uthengt og dårlig behandlet av VG. Mediet har skrevet et sitat jeg ikke kan stå inne for, som jeg flere ganger har prøvd å endre/fjerne, uttaler Sofie i klagen.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Brudd for Kendall Jenner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer