Henrik Ingebrigtsen:

Får ikke flere barn før han legger opp

Løpestjernen Henrik Ingebrigtsen har fått streng beskjed fra kona Liva Børkja Ingebrigtsen.

Får ikke flere barn før han legger opp
Publisert

Løpestjernen Henrik Ingebrigtsen (28) og kona Liva Børkja Ingebrigtsen (23) fikk datteren Olivia sammen julen 2016. To år senere kom datteren Charlotte til verden.

Til tross for en hektisk timeplan og mye reising for Henrik, har paret tidligere ikke lagt skjul på at de ønsker seg flere barn i fremtiden.

- To stykker holder akkurat nå, men det kan hende det blir et kull til, sa Henrik til Se og Hør under årets Elle-fest på Høymagasinet i Oslo.

Streng beskjed

Det kan derimot se ut til at flere barn blir uaktuelt så lenge Henrik er travelt opptatt med løpekarrieren sin. I et intervju med VG forteller nemlig løpestjernen at kona Liva har gitt streng beskjed om at det ikke blir noen flere barn før han har lagt opp.

- Jeg har fått lov til å holde på så lenge jeg vil. Men da har jeg fått som «svar» at det ikke blir flere unger på meg før jeg legger opp, forteller Henrik til avisen og legger til at han iherdig prøver å få kona til å ombestemme seg.

Videre forteller løpestjernen at kona Live ikke orker å være alene med tre barn når han er ute på reise og treningsleir.

– Det kan være at jeg må kutte karrieren litt kort og få laget disse ungene, sier Henrik.

Idrettsutøveren legger ikke skjul på at det kan legge en demper på humøret, dersom kona og hans to døtre er trøtte og grinete.

- Det kan gjøre tunge perioder tyngre. Men stort sett har det gått ganske fint. Liva er veldig flink til å ta vare på ungene, selv om det er mye arbeid, forteller Henrik.

På godt og vondt

Det er ingen hemmelighet at målrettet trening står høyt på prioriteringslisten i Ingebrigtsen-familien. Sammen med brødrene Filip (26) og Jakob blir det mange reisedøgn for Henrik.

Dermed tilbringer kona Liva mye tid sammen med døtrene alene, og i et stort intervju med KK tidligere i år fortalte 23-åringen om fordelene og ulempene ved å være gift med den eldste Ingebrigtsen-broren.

- Henrik har en spesiell jobb på både godt og vondt - når han er hjemme er han veldig tilgjengelig, mens når han er borte ser jeg ham ikke på fire til åtte uker. Det er selvfølgelig ikke helt ideelt å ha en mann som er bortreist i to måneder når du har to små jenter hjemme, fortalte Liva.

KLINTE TIL: Henrik Ingebrigtsen giftet seg med sin utkårede Liva i april i fjor. Foto: Anders Martinsen/ Se og Hør
KLINTE TIL: Henrik Ingebrigtsen giftet seg med sin utkårede Liva i april i fjor. Foto: Anders Martinsen/ Se og Hør Vis mer

Paret har vært sammen i fem år og giftet seg i april i fjor i Stavanger. Til KK fortalte Liva at hun ikke visste hvem Henrik var første gangen de møttes. Hun var ute med en venninnegjeng og spiste middag, og møtte tilfeldigvis Henrik som også var ute og spiste middag sammen med en kompis.

Møtet endte med at duoen la hverandre til på Snapchat, og til magasinet fortalte Liva at hun den dagen innså at Henrik var en type hun kunne falle for.

FRA TRENING TIL FEST: Henrik Ingebrigtsen og kona Liva møtte opp på Elle-fest - bare to dager før Henrik skulle i aksjon på Diamond League-stevnet på Bislett. Reporter/video: Jonas S. Hammer / Mariann Habbestad / Dagbladet TV Vis mer

- Litt sur på meg

Under Elle-festen kunne ekteparet fortelle hvordan de får hverdagen til å gå opp, og Henrik skrøt blant annet av kona for innsatsen hun legger ned på hjemmebane når han er bortreist.

I det daglige går det mest i at Liva gjør alt og at jeg bare bidrar noe. Hun er litt sur på meg når jeg kommer hjem fra treningsleir, for da ødelegger jeg som regel hennes rutiner, sa 28-åringen lattermildt.

Akkurat det kunne Liva bekrefte:

- Litt? Jeg kan legge meg halv ti fordi jeg må så tidlig opp, men når han kommer hjem er vi plutselig mye lenger oppe - og jeg må likevel opp klokken seks. Men det er jo kjekt, jeg ville jo ikke lagt meg før han var hjemme uansett.

LES OGSÅ: - Du er ofte forbannet på Gjert

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer