Får hjelp til å takle konas bortgang

- Jeg hadde så sterkt behov for å snakke om Karin at det til slutt gikk ut over venner og familie, forteller Thorvald Stoltenberg.

MISTET KONA:Thorvald Stoltenberg ble alene i fjor høst. Han er glad for all støtte han har fått i ettertid, men takket ja til hjelp fra Kreftforeningen for ikke å belaste venner og familie for mye. Foto:  All Over Press
MISTET KONA:Thorvald Stoltenberg ble alene i fjor høst. Han er glad for all støtte han har fått i ettertid, men takket ja til hjelp fra Kreftforeningen for ikke å belaste venner og familie for mye. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I oktober i fjor døde Thorvald Stoltenbergs (82) kone Karin, som han hadde vært gift med i 56 år, av kreft.

I et intervju med Dagbladet forteller den tidligere utenriksministeren hvordan han har taklet sorgen etter bortgangen hennes.

- Jeg hadde så sterkt behov for å snakke om Karin at det til slutt gikk ut over venner og familie. Da jeg skjønte det, kontaktet jeg Kreftforeningen for å ta imot et tilbud jeg først hadde takket nei til.

- De har konsulenter over hele landet som tilbyr seg å snakke med både kreftsyke og pårørende. Nå får jeg besøk en gang i måneden, det er faktisk til veldig god hjelp, sier han til avisa.

Tidligere i sommer avslørte også 82-åringen at datteren Nini, som mistet sin forlovede i april i år, hadde flyttet hjem til ham og at de sammen hjalp hverandre gjennom sorgen.

Til Dagbladet sier Thorvald at han er takknemlig for støtten fra sine nærmeste, og nevner også sønnen Jens Stoltenberg (54).

- Jeg er nok den eneste pensjonisten i verden som ukentlig får middag laget av en statsminister.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer