Får hjelp med låtvalget

«Idol»-finalistenes valg av sang må godkjennes av musikkprodusent.

FÅR HJELP: «Idol»-finalistene blir veiledet av en musikkprodusent for å finne låter som reflekterer dem som artister og som publikum kjenner til fra før.  Foto: TV2
FÅR HJELP: «Idol»-finalistene blir veiledet av en musikkprodusent for å finne låter som reflekterer dem som artister og som publikum kjenner til fra før. Foto: TV2 Vis mer
SEHER.NO: De ni gjenværende Idol-finalistene velger ikke helt selv hvilke sanger de synger under finalesendingene på fredager. De får nemlig ekspert-hjelp av en erfaren musikkprodusent.  

- Deltagerne kommer med forslag til låtvalg, og så blir det endelige valget tatt sammen med Idols musikkprodusent Jørn Dahl, sier presseansvarlig for «Idol» i TV2 Bjarne Laastad.

Hver fredag frem til finalen får sangtalentene et musikalsk tema som de skal velge sang ut i fra. Forrige uke var temaet «mitt idol» og denne uken skal deltagerne velge en låt fra sin egen barndom.

- Vi gir dem ganske vide temaer, så vi skal kunne finne en låt som kler dem, forklarer Laastad.

Han understreker at deltagerne får veiledning for å kunne hjelpe dem å ta et riktig sangvalg.

- Det hjelper dem å vise seg fra sin beste side. Dersom vi ikke synes låten er kjent nok eller at den ikke reflekterer deltageren, vil produsenten komme med et annet forslag.

Selv om en av premiene er en platekontrakt med Universal, har ikke plateselskapet noe å gjøre med låtvalget i konkurransen. Under semifinalene sto deltagerne helt fritt til å velge sanger selv, og flere fikk da kjeft av dommerne for feil låtvalg.

- Mange fikk kritikk og dommerne sa de skulle valgt andre låter, det hjelper når de får profesjonell hjelp. Vi har ni års erfaring med «Idol» og «X-Faktor», og vi ser hvilke låter som fungerer bedre enn andre.

Deltagerne blir ofte frarådet å synge egenkomponerte sanger fordi ingen har hørt dem før, og dette gjør det vanskeligere for publikum å danne seg en mening.

- Egenskrevede låter er noe av det skumleste. Selv om man har en god stemme, betyr ikke det nødvendigvis at man kan skrive sanger. Det er risikabelt, sier Laastad.
  
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Tjener 142 kroner dagen på «Idol»-deltagelsen