Shabana Rehman:

Får hjelp etter kreftbeskjeden

Samler inn penger til videre kreftbehandling.

ØNSKER BEHANDLING: Shabana Rehman har fått bukspyttkjertelkreft. Nå ønsker hun behandling i utlandet. Foto: Espen Solli / Se og Hør
ØNSKER BEHANDLING: Shabana Rehman har fått bukspyttkjertelkreft. Nå ønsker hun behandling i utlandet. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det kjent at komiker, skribent og tidligere «Farmen kjendis»-deltaker Shabana Rehman (45) har fått kreft.

Den tunge nyheten fortalte hun ærlig om i et eksklusivt intervju med Se og Hør, hvor det blant annet kom frem at det er snakk om bukspyttkjertelkreft med spredning.

- (...)Jeg har ingen tilleggssykdommer nå, alt er på en måte klart for behandling. Men det er svært alvorlig. Legene har sagt til meg at hvis ikke behandlingen virker, overlever jeg ikke 2022 …

Til nå har hun fått cellegiftbehandling hjemme i Norge. Hun har imidlertid uttrykt et ønske om å motta immunterapi i utlandet, noe hun nå får hjelp til fra en barndomsvenninne.

SYK: Mens Shabana Rehman var å se i tvekamp på TV i «Farmen Kjendis» i vinter, var det en helt annen kamp hun måtte stå i på privaten. Nå åpner hun opp om sykdommen som har tatt over livet hennes. Video: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med kommunikasjonsrådgiver ved Akershus universitetssykehus, Jan-Eirik Vestnes, som opplyser om at det ikke utføres kirurgi av denne kreftformen på Ahus.

Samler inn penger

Det har kommet støtte til Rehman fra både vidt og bredt. Nå har det også blitt opprettet en pengeinnsamling via Spleis, med navnet «Støtt Shabanas kamp mot kreften!». Den er laget for å samle inn penger til kreftbehandling i utlandet.

I skrivende stund har det kommet inn i overkant av 130 000 kroner.

- Jeg kjenner bare en takknemlighet i dypet av mitt hjerte over all kjærligheten som strømmer inn fra hele landet. Ja, fra utlandet også, sier hun i en kommentar til Se og Hør, og fortsetter:

- Denne uken ble cellegiftbehandlingen avsluttet og onkologene har sagt at de ikke har mer å tilby meg i Norge annet enn smertelindring. Derfor har det vært et ønske å se etter supplerende behandlinger andre steder. Jeg er bare takknemlig for all engasjementet og glad for støtten.

Spleis-innsamlingen er startet av Arti Sharma Lopes, som ifølge Spleisen er Rehmans barndomsvenninne.

Det ble et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» da Bjørn Einar Romøren fortalte om kreften. Video: NRK Vis mer

- Jeg heier på henne

Den tunge kreftbeskjeden fikk Rehman mens resten av Norge koste seg med «Farmen kjendis» på TV 2.

I uken etter at kreftbeskjeden ble kjent, har flere tatt til sosiale medier for å vise sin støtte til Rehman. Blant disse finner vi Sophie Elise Isachsen (27), som var inne på «Farmen»-gården samtidig som 45-åringen.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Vis mer

Hun opprettholder sin støtte for Rehman overfor Se og Hør.

«Shabana er et fantastisk menneske, og hun er viktig i norsk kultur. Hun er modig, reflektert og noe helt unikt. Jeg heier så veldig på henne», skriver Isachsen i en SMS.

LES OGSÅ: Dette har aldri skjedd før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer