RØK UT: Elin Gaustad er ute av "X Factor". Det provoserte mange TV-seere. Foto: TV 2
RØK UT: Elin Gaustad er ute av "X Factor". Det provoserte mange TV-seere. Foto: TV 2Vis mer

Får hat-sms av illsinte seere

Det har vært et knallhardt døgn for "X Factor"-deltageren.

Se videointervjuet med tre av "X Factor"-finalistene nederst i saken!

SEHER.NO: " X Factor"-dommer Peter Peters forårsaket et skred av protester fra sinte seere da han i går vraket den gråtende Eide-jenta Elin Gaustad før finalerunden.

Men det er ikke bare den profilerte dommeren som får høre det av illsinte seere. Også Rikke Lie (23), som i onsdagens program konkurrerte med Elin om den siste plassen, har fått høre det så det holder.
- Jeg fikk mange negative meldinger etter at Elin gikk ut. Da var det mange som følte at jeg hadde tatt hennes plass. Det var litt trist, og da fikk jeg mange slemme tilbakemeldinger, sier Rikke Lie når Seher.no møter henne og flere andre deltagere i TV 2-huset på Karl Johan i oslo torsdag.

- Hva føler du om at TV 2 setter deg opp mot henne i en sånn setting foran så mange TV-seere?

- Det var jo litt kjipt da. Men samtidig forstår jeg at det blir så mye styr. Elin er fantastisk flink, og jeg heier selv på henne, jeg - vi ble skikkelig gode venner på dommercampen. Jeg ønsker henne alt godt.

Seerstormen til tross: Ålesund-jenta, som bor i Stockholm, har ikke dårlig samvittighet for å ha sikret seg finaleplass under onsdagens dommercamp.

- Nei, det kan jeg jo ikke ha. Jeg har virkelig jobbet så hardt for å komme hit. Og det betyr så utrolig mye for meg. Jeg har ingen dårlig samvittighet, men kunne lett sett også Elin i finalen, medgir Rikke, som også har mange positive tilbakemeldinger etter å ha vist sine musikalske ferdigheter på TV.

- Det er mange kjekke folk der ute som liker sangene mine, og som skriver til meg og slike ting. Selvfølgelig er det jo som sagt noen som ikke liker meg også, men det får man bare ta, sier hun.

På Facebook er det opprettet grupper og en underskriftskampanje for å få Elin tilbake i TV-konkurransen. Til VG har blant annet Jan Fredrik Karlsen uttalt at han mener dommerkollegaen vurderte situasjonen helt feil.

- Med all respekt for Peter Peters, her føler jeg at han gjort en skikkelig feil. Elin skulle vært blant finalistene, har han sagt til avisen.

De andre deltagerne er langt fra like krasse som Karlsen, og støtter helle Peter Peters i avgjørelsen han tok.

- Det er vanskelig for meg som deltager å si noe om det. For det er en avgjørelse Peters tok. Og nivået har vært vanvittig høyt hele veien. Selv må jeg bare ikke legge dette på mine skuldre, det var Peter sin avgjørelse, og hun er kjempeflink til å synge - og kommer nok til å nå langt også uten "X Factor", sier Pernille Svensen Øiestad, som er én av de andre i "Under 25"-kategorien.

Stine Terese Tinker Julseth (25), som er en del av "Over 25", synes synd på det kjøret Rikke har opplevd det siste døgnet.

- Jeg skjønner at de som lager programmet har satt Elin opp mot Rikke, siden de lager en TV-serie. Men det er veldig synd for Rikke. For hun har absolutt fortjent den plassen hun har, sier hun til Seher.no.

"X Factor"-finalene ser du på TV 2 fredager kl 20.00.

Har du et tips om deltakerne? Tips oss på
seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Dette bildet forteller det meste

Se videointervjuet med tre av "X Factor"-finalistene her:

[obj:media:8073]