IKKE BARE EN STATUE: Oscar vinnerne fra 2016, Brie Larson, Leonardo DiCaprio og Alicia Vikander kunne ta med seg mer enn bare statuetter hjem etter Oscar-utdelingen. Det kan også årets vinnere og tapere.
IKKE BARE EN STATUE: Oscar vinnerne fra 2016, Brie Larson, Leonardo DiCaprio og Alicia Vikander kunne ta med seg mer enn bare statuetter hjem etter Oscar-utdelingen. Det kan også årets vinnere og tapere.Vis mer

Oscar 2018:

Får goodie-bag til 1,1 millioner kroner

Selv ikke taperne går tomhendt hjem fra Oscar. Her er det de finner i årets goodie-bager.

(Se og Hør): Det er ikke noe hemmelighet at goodie-bagene kjendisene får med seg hjem etter den årlige Oscar-utdelingen inneholder dyre produkter og opplevelser.

Og den 16 år lange tradisjonen skuffer heller ikke i år, skal vi tro Daily Mail. For årets godteposer er, som vanlig, stappet med luksus.

Etter at den 90. Oscar-utdelingen har gått av stabelen førstkommende søndag, får både taperne og vinnerne med seg en goodie-bag til en svimlende verdi av 1,1 million kroner.

Bagen inneholder blant annet en 12-dagers ferie til Tanzania, en ukes ferie til Hawaii, et opphold i en av luksusvillaene i Halkidiki i Hellas, et diamantsmykke og en 100 000 kroners donasjon til en forening for dyrebeskyttelse, som de selv kan velge.

(Saken fortsetter under bildet)

GRATIS FERIE: Kjendisene kommer blant annet til å motta en gratis ferie til Tanzania. Foto: NTB Scanpix
GRATIS FERIE: Kjendisene kommer blant annet til å motta en gratis ferie til Tanzania. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Goodie-bagene deles ikke ut i regi av Oscars-akademiet, men av firmaet Distinctive, som også kan avsløre at stjernene får med seg en rekke anti-aging produkter, og morsomme ting som spiselige sjokolade-øredobber, en pepperspray og kule høyttalere.

HAWAII: En ukes ferie på Hawaii er også i goodie-bagen. Foto: NTB Scanpix
HAWAII: En ukes ferie på Hawaii er også i goodie-bagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En av de mest oppsiktsvekkende gavene er en18 minutters gratistime med bestselger- forfatteren Kalliope Barlis, som hjelper folk å bekjempe fobier.

Det kan jo komme godt med for skuespillere som for eksempel skal spille inn en film med slanger eller edderkopper. Timen er verdt cirka 4200 kroner.

Stjerner kan også benytte anledningen til å rense opp i munnen med en spesiell gave fra Chao Pinhole. De gir bort såkalt tannkjøtt-fornying til en verdi av rundt 10 000 kroner.

Bryter tradisjonen

Det er også tradisjon at fjorårets mannlige Oscar-vinner presenterer årets kvinnelige Oscar-vinner.

Men i år brytes tradisjonen: Det er nå bekreftet at Casey Affleck trekker seg fra utdelingen, og at han heller ikke vil være til stede under showet, skriver Variety.

Bakgrunnen er tidligere anklager om seksuell trakassering i 2010.

Anklager fra to kvinner

Affleck ble beskyldt for å trakassere to kvinner på settet til filmen «I'm still here», som han regisserte. Kvinnene gikk til søksmål mot Affleck, og han inngikk forlik.

En representant for The Academy of Motion Picture Arts and Sciences har bekreftet at Affleck har trukket seg.

- Vi støtter avgjørelsen, slik at man kan fokusere på showet og det fantastiske arbeidet som er gjort i år.

Affleck har ikke selv kommentert avgjørelsen om å trekke seg, men en representant for skuespilleren sier at Affleck ikke vil komme på Oscar-utdelingen.

Anklagene fra 2010 kom fra den kvinnelige produsenten Amanda White og fra Magdalena Gorka, som var ansvarlig for fotografi under «I'm still here».

- Uakseptabelt

Etter at han vant Oscar i fjor, sa Affleck et intervju med The Boston Globe at ingen av partene kunne kommentere søksmålet.

- Jeg mener at alle typer mishandling av hvem som helst er uakseptabelt og avskyelig, og at alle fortjener å bli behandlet med respekt på arbeidsplassen og alle andre steder, sa Affleck.

En av kvinnene anklaget blant annet Affleck for å ha krøpet opp i senga hennes mens hun sov.

Den andre hevdet at Affleck og filmens hovedrolleinnehaver Joaquin Phoenix låste seg inn på rommet hennes for å ha sex med to andre kvinner. ​ Affleck var på det tidspunktet gift med Phoenix' søster.

Les også: «Unge lovende»-stjernene kjøpte Oscar-antrekk i siste liten