Katrine Moholts datter:

- Får gode råd av mamma

Katrine Moholts datter Evelina trives i rampelyset.

GÅR SAMME VEI: I
likhet med sin berømte mor
Katrine Moholt, tiltrekkes
Evelina Harstad Moholt av et
liv på scenen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GÅR SAMME VEI: I likhet med sin berømte mor Katrine Moholt, tiltrekkes Evelina Harstad Moholt av et liv på scenen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I snart 20 år har Katrine Moholt (44) vært et fast ansikt i TV 2, i programmer som «Skal vi danse», «Allsang på Grensen» og «Jakten på kjærligheten».

Nå har også eldstedatteren Evelina (17) begynt å gå i mammas fotspor. Tenåringen trives godt på scenen, og går på musikklinjen på videregående skole.

NY UTGAVE: I fredagens utgave av Se og Hør Extra kan man blant annet lese om hvordan Morten Harket ble mobbet og banket opp, og om Siv Jensen og søsteren Ninas forhold til hverandre. Foto: Faksimile Se og Hør
NY UTGAVE: I fredagens utgave av Se og Hør Extra kan man blant annet lese om hvordan Morten Harket ble mobbet og banket opp, og om Siv Jensen og søsteren Ninas forhold til hverandre. Foto: Faksimile Se og Hør Vis mer

For fire år siden hadde hun hovedrollen i musikalen om Pippi Langstrømpe på Christiania Teater i Oslo.

- Det er veldig morsomt å se mamma gjøre det hun gjør. Jeg trives også på scenen, og går min egen vei, sier Evelina til Se og Hør i fredagens utgave av bladet.

- Tar egne valg

Katrine Moholt har gode erfaringer fra livet på TV-skjermen.

- Det som er så gøy med Evelina, er at hun står så stødig på egne bein og tar sine egne valg, sier «Skal vi danse»-stjernen.

Sammen med ektemannen Snorre Harstad (46), har hun i tillegg til Evelina, også sønnen Markus (21) og datteren Sofia Linn (4).

Katrine er opptatt av at barna følger hjertet sitt.

- Det eneste jeg sier til alle tre er: Ha det gøy. Det er nå vi lever. Ta en utdannelse som gjør at du har det gøy på skolen, ikke bare ta det fornuftige valget. Gjør det du brenner for og følg drømmen din, sier hun.

STARTET TIDLIG: For ti
år siden fikk den da syv år gamle Evelina
prøve seg på scenen under innspillingen av «Allsang på Grensen». Foto: Mads A. Andersen
STARTET TIDLIG: For ti år siden fikk den da syv år gamle Evelina prøve seg på scenen under innspillingen av «Allsang på Grensen». Foto: Mads A. Andersen Vis mer

Jobber hardt

Selv er Moholt utdannet skuespiller, og startet i 1997 sin TV-karriere i TVRomerike, som nyhetsoppleser og programleder.

Noen år senere ble hun ansatt i TV 2, og ble for alvor et kjent ansikt, da hun ledet «Jakten på kjærligheten».

I motsetning til mange andre kjendiser, ser vi aldri trebarnsmoren klatre opp et bratt fjell i «71° nord» eller diske opp til fest i «4-stjerners middag».

- I rampelyset er det fort gjort å brenne lyset i begge ender. Derfor er jeg ikke med på realityshow. Jeg sier aldri ja til noe jeg ikke har lyst til.

POPULÆR
DAME: I flere år har
Katrine Moholt ledet
«Skal vi danse» på TV 2.
Her sammen med Samuel Massie. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
POPULÆR DAME: I flere år har Katrine Moholt ledet «Skal vi danse» på TV 2. Her sammen med Samuel Massie. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

I 2006 takket hun likevel ja til å være med på «Skal vi danse» på TV 2. 44-åringen vant hele konkurransen, og har siden ledet det populære danse-programmet i seks år.

- Vi er nok en del av lørdagskvelden for veldig mange. Rett etter at vi er ferdige med finalen, får vi spørsmål om det skal lages en ny sesong.

Trygg mamma

Lille Sofia Linn (4) får derimot ikke se mamma på TV ennå.

- Hun legger seg før programmet begynner, og er ikke opptatt av mammas TV-jobb. Hun drar i barnehagen og mamma drar på jobb.

Det var i 2013 at Katrine og Snorre fikk «attpåklatten» Sofia Linn, og programlederen nyter livet som småbarnsmor i store drag.

- Tiden går så fort! Jeg tviholder på den så godt jeg kan, og nyter hvert eneste øyeblikk, har hun fortalt til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Det blir nok ikke flere barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer