Reese Witherspoon og Oprah Winfrey:

Får gjennomgå etter bildeblemmer

- Jeg aksepterer at du har tre bein. Hvis du kan akseptere at jeg har tre hender.

FOR MYE ARMER OG BEIN: Oprah Winfrey og Reese Witherspoon er begge å se på forsida av Vanity Fairs siste Hollywood-utgave. Med litt for mange kroppsdeler, vel å merke. Her fra Emmy-utdelingen i fjor. John Salangsang / Invision / NTB Scanpix
FOR MYE ARMER OG BEIN: Oprah Winfrey og Reese Witherspoon er begge å se på forsida av Vanity Fairs siste Hollywood-utgave. Med litt for mange kroppsdeler, vel å merke. Her fra Emmy-utdelingen i fjor. John Salangsang / Invision / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Alle kan gjøre feil i blant. Det er riktignok grunn til å ta for gitt at bilderedigererne i et av verdens mest anerkjente motemagasin, Vanity Fair, klarer å gjøre jobben sin.

I hvert fall når det er snakk om forsida. Og stjerner som Reese Witherspoon (41) og Oprah Winfrey (63).

Men i den siste utgaven, en glanset Hollywood-spesial, har det garantert gått litt fort i svingene.

STJERNELAG: Coveret til Vanity Fairs Hollywood-utgave strekker seg rundt hele bladet. Foto: Faksimile av Vanity Fair
STJERNELAG: Coveret til Vanity Fairs Hollywood-utgave strekker seg rundt hele bladet. Foto: Faksimile av Vanity Fair Vis mer

Spøkefull

Witherspoon og Winfrey, som pryder det glamorøse coveret sammen med stjerner som Tom Hanks (61), Nicole Kidman (50), Harrison Ford (70), Gal Gadot (32) og Robert De Niro (74), sier det best selv:

- Vel, det måtte komme for en dag. Jeg har tre bein. Håper dere fortsatt kan akseptere meg for den jeg er, skriver Witherspoon i en Twitter-melding torsdag, hvorpå talkshow-venninnen like spøkefullt følger opp:

- Jeg aksepterer at du har tre bein. Hvis du kan akseptere at jeg har tre hender.

Bildeblemmene har fått stor oppmerksomhet i både tradisjonelle og sosiale medier det siste døgnet. Senere har også Vanity Fair kastet seg inn i ovennevnte Twitter-tråd:

- Oprah, vi forventer ikke at du skal klare å sjonglere alt med bare to hender. Dette skal vi korrigere i nettutgaven, skriver magasinet.

Hva gjelder Witherspoons ekstra bein, mener Vanity Fair det hele er et synsbedrag.

- Vi ville selvfølgelig gjort alt for å få en eksklusiv sak på Reeses tre bein. Dette er imidlertid bare kanten på kjolen hennes.

Årlig hyllest

Foruten de nevnte skuespillernavnene er også Michael B. Jordan (30), Zendaya Coleman (21), Jessica Chastain (40), Claire Foy (33), Michael Shannon (43) og mangeårig Vanity Fair-redaktør Graydon Carter (68) å se på magasinforsida.

Vanity Fairs Hollywood-utgave utgis årlig, og markerer begivenheter fra året som er gått. Årets utgave er naturlig nok farget av #metoo-kampanjen, som startet med anklagene mot filmprodusent Harvey Weinstein (65) i fjor høst.

- Vi har plukket ut filmer og tv-serier, representert av flere rolleinnehavere, som setter fokus på og skaper bevissthet rundt #metoo - med sterke kvinner i ledende roller og menn som støtter dem, skriver magasinet i sin presentasjonssak.

Det er langt fra første gang anerkjente magasiner, andre aktører eller kjendiser selv går på en Photoshop-smell. I mars i fjor fikk Cannes filmfestival eksempelvis tyn for å ha gjort modellen på sin offisielle plakat tynnere.

EGEN TEKNIKK: Den australske makeupartisten Georgina Ryland har tatt kroppskunst til helt nye høyder. De gjenkjennelige motivene hun maler på overkroppen fascinerer tusener. Video: @georginaryland / Instagram. Vis mer

Omdiskutert

Året før var W Magazine blant dem som fikk gjennomgå, da de jevnaldrende modellvenninnene Kendall Jenner (22) og Gigi Hadid (22) dukket opp i en bildeserie uten kneskåler.

Debatten om retusjering i moteblader - også i norske - har herjet over lang tid.

Det Nye er blant magasinene som tidligere har fått kritikk for overdreven bruk av retusjering. Særlig fikk de kritikk for en sak der den svenske bloggeren Blondinbella reagerte på at magasinet hadde «byttet bukser» på henne i Photoshop.

I 2014 fikk bladet imidlertid applaus fra publikum, da de hadde bestemt seg for å merke alle retusjerte bilder i magasinet.

For øvrig har også Zendaya Coleman, som er blant skuespillerne på Vanity Fair-forsida, måttet ta et oppgjør med overdreven bilderedigering.

LES OGSÅ: - Hudfargen min er ingen trend

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer