Sophie Elise:

Får gebyr på en halv million

Sophie Elise AS får kjempegebyr fra Forbrukertilsynet.

BOT: Sofie Steen Isachsen og forlaget Strawberry Publishing får kjempebot. Foto: Espen Solli / TV 2
BOT: Sofie Steen Isachsen og forlaget Strawberry Publishing får kjempebot. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sophie Elise AS og forlaget Strawbery Publishing får gebyr på 500 000 kroner fra Forbrukertilsynet for skjult reklame og ulovlig e-postmarkedsføring for bokklubben «Litt Sophie».

Forbrukertilsynet konkluderte i desember i fjor med at Sofie «Sophie Elise» Steen Isachsen (26) har vært «grovt uaktsom», og at hun har brutt markedsføringsloven på flere punkter.

DÅRLIG RÅD: Sophie Elise Isachsen forteller om at de hadde dårlig råd i barndommen på «Kåss til kvelds». Video: NRK Vis mer

Brøt markedsføringsloven

I brevet fra Forbrukertilsynet, til både influenserens bedrift og forlaget Strawberry Publishing, ble det slått fast at de har brutt flere punkter på markedsføringsloven.

Med det varslet de også en bot på henholdsvis 200 000 kroner og 300 000 kroner til partene.

Isachsen oppfordret også følgerne av kontoen til å trykke på en link i profilbeskrivelsen - «så venter noe veldig spennende for deg». Dette viste seg å være en landingsside for bokklubben, hvor man med en e-postadresse tilsynelatende kunne melde seg på for å få tilgang til Isachsens nye nettside.

BRUDD: Sophie Elise bekrefter at det er slutt mellom henne og kjæresten Kasper. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Det ble imidlertid ikke opplyst om at de også kom til å motta elektroniske markedsføringshenvendelser - såkalte nyhetsbrev.

«I september ble det kjent at bokklubben legges ned. Dette påvirker ikke Forbrukertilsynets vedtak om overtredelsesgebyr, som gir tilsynet myndighet å fatte vedtak for lovbrudd som allerede har skjedd», skriver Forbrukertilsynet.

Videre legger de til at Sophie Elise AS og Strawberry Publishing har tre uker til å klage på vedtaket.

LES OGSÅ: - Det tærer litt nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer