«Skal vi danse»:

Får fortsette etter stemmetrøbbel

Lørdagens sending endte med sjokkexit, før kontrabeskjeden kom søndag.

FÅR FORTSETTE: Helene Spilling og Nate Kahungu må likevel ikke forlate konkurransen. Foto: Espen Solli / TV 2
FÅR FORTSETTE: Helene Spilling og Nate Kahungu må likevel ikke forlate konkurransen. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høstens «Skal vi danse» er i full gang, og lørdag etter lørdag har seerne fått se den deltaker og dens dansepartner måtte forlate konkurransen.

Lørdag lot imidlertid de fleste seg overraske, ettersom det ble favoritter Nate Kahungu og dansepartner Helene Spilling som fikk den nedslående beskjeden - de skulle ikke videre.

Duoen la ikke skjul på at de ble overrasket selv over at danseeventyret var over.

Kort tid senere ble det klart at flere hadde hatt problemer med å avlegge stemme på deltakerne. TV 2 lovet da å undersøke hva som hadde skjedd.

- Vi har fått tid til å gå gjennom alle sosiale medier for å se hva publikum melder. Det som er gjennomgående er at man ikke har hatt mulighet til å trykke på knappen for å stemme inne på tv2.no. Andre melder om treghet og at stemmene til slutt har gått gjennom, fortalte pressesjef Jan-Petter Dahl til Dagbladet søndag morgen.

SKAL VI FLØRTE?: «Skal vi danse»-favorittene Nate Kahungu og Helene Spilling har måttet tåle å få spørsmål om deres forhold i hele høst, og de er ikke fremmed for å dra på litt ekstra i løpet av høsten. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Han sa videre at de skulle undersøke med underleverandøren som står bak stemmesystemet, og understreket at de tok stemmeproblemene på største alvor.

Returnerer: - I'm back!

Seinere på søndag kan TV 2 fortelle at Kahungu og Spilling får fortsette i «Skal vi danse».

– Det skal aldri være usikkerhet rundt avstemninger på TV 2. Derfor har vi i dag bestemt at Nate og Helene får en ny sjanse kommende lørdag, forteller pressesjef Jan-Petter Dahl i en pressemelding.

På telefon er det en svært fornøyd Nate Kahungu som svarer da Se og Hør ringer.

- I'm back! Dere trodde kanskje at jeg var død, men det er jeg ikke, utbryter han.

- Det var en utrolig deilig beskjed å få, jeg føler at jeg ikke er ferdig i «Skal vi danse». Så nå skal jeg på dansesenteret, også kommer vi enda sterkere tilbake på lørdag, forteller han videre.

GOD KJEMI: Nathan «Nate» Kahungu og dansepartneren Helene Spilling har fått mye oppmerksomhet i forkant av «Skal vi danse»-premieren. Video: Rød Løper Vis mer

Sprengt kapasitet

Han og dansepartneren fikk beskjeden for kort tid siden, og ifølge Kahungu forventet ingen av dem at det ble en ny sjanse i konkurransen.

- Nei, absolutt ikke. Det var ikke noe jeg så komme. Vi visste at det hadde vært noe stemmetrøbbel, men vi trodde ikke det var store greiene. Det er bra de tar tak i et, uansett hvem som hadde vært i denne situasjonen, forteller 24-åringen.

Han understreker at han ikke klandrer noen for at det ble kluss, og mener det alltid er en sjanse for at det kan skje noe gang.

TÅREVÅTT: Helene Spilling og Nate Kahungu tok exiten svært tungt. Foto: Thomas Andersen / TV 2
TÅREVÅTT: Helene Spilling og Nate Kahungu tok exiten svært tungt. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Årsaken til stemmerotet skal ha vært at kapasiteten i systemet ble sprengt.

- Det er første gang vi opplever dette rundt en «Skal vi danse»-sending, og vi vil nå sørge for at kapasiteten rundt TV2.no-avstemningen oppskaleres betydelig før neste sending. Samtidig har vi nå spurt Nate om han ønsker å fortsette i «Skal vi danse», og vi er veldig glade for at han og hans dansepartner Helene Spilling er klare neste lørdag, sier han videre.

LES OGSÅ: Nå er babyen her!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer