Billie Eilish:

Får folk til å rase ni år senere

Sangstjernens fans prøver å boikotte Billie Eilish etter kommentaren om antrekket til Lady Gaga.

FÅR GJENNOMGÅ: Det skulle ikke mer enn ett ord om Lady Gagas antrekk til, før Billie Eilish fikk fanskaren til Gaga på nakken. Foto: NTB Scanpix
FÅR GJENNOMGÅ: Det skulle ikke mer enn ett ord om Lady Gagas antrekk til, før Billie Eilish fikk fanskaren til Gaga på nakken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Artist og «A Star is Born»-stjerne Lady Gaga (33) er kjent for å være fryktløs når det gjelder sin egen stil og utseende. Opp gjennom årene har hun til stadighet sjokkert på den røde løperen og skapt store overskrifter for antrekkene sine.

De fleste husker nok spesielt øyeblikket da Gaga dukket opp på den røde løperen til MTV Video Music Awards i 2010 iført en Franc-Fernandez-designet kjole ettersigende laget av ekte, rått kjøtt.

En som i hvert fall ikke har glemt den oppsiktsvekkende kjolen, er den 17 år gamle sangstjernen Billie Eilish. Hun bestemte seg nemlig for å bli veganer i 2014, og er dermed ingen fan av døde dyr - spesielt ikke når kjøttet brukes til å lage en kjole.

RÅTT KJØTT: Det var på MTV Video Music Awards at popstjernen sjokkerte med en kjole laget av oksekjøtt. Foto: NTB scanpix
RÅTT KJØTT: Det var på MTV Video Music Awards at popstjernen sjokkerte med en kjole laget av oksekjøtt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Raser mot stjernen

Ifølge Metro kom dette frem da Eilish ble intervjuet av Variety, der hun blant annet snakket om Grammy-utdelingen, og innrømmet at hun ofte så på prisutdelingen for å bedømme stjernenes antrekk.

Da fikk hun spørsmål om hva hun synes om Gagas ikoniske kjøttkjole fra 2010, og var svært klar i sin sak.

- Æsj, lød det fra sangstjernen.

Det tok imidlertid ikke lang tid før hun fikk Gagas fanskare på nakken, og mange benyttet anledningen til å rette krass kritikk mot Eilish på Twitter. Fansen har til og med bestemt seg for å boikotte Eilish ved å lage en egen emnkenagg, som lyder slik: #BillieEilishIsOverParty.

- Hei, Billie Eilish. Ikke mobb dronningen Lady Gaga. Antrekkene hennes er ikoniske. Elsker musikken din, men stopp med denne dritt-oppførselen, skriver en Gaga-fan, ifølge Metro.

- Så du fremmer kunst innen musikk og mote, men håner andre kustneres kunst og mote? Seriøst? Kjøttkjolen var mye mer ikonisk enn henne, skriver en annen.

- Enhver tunge som omtaler miss Gaga skal falle. Ferdig snakka, skriver en tredje til Billie Eilish.

FALL: Under en konsert i Las Vegas tok Lady Gaga en fan opp på scenen. Det var kanskje ikke så lurt. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Foto: CNN Vis mer

Forstår ikke oppstyret

Det skal imidlertid nevnes at flere også valgte å ta Eilish i forsvar ved å påpeke at det ikke er rart at hun ikke er noen fan av Gagas kjøttkjole, da hun faktisk er veganer.

- Forventer dere at Billie (en veganer) skal si noe annet enn «æsj» til kjøttkjolen?? Vilt, skriver en fan.

- Så la meg prøve å forstå dette riktig. Billie Eilish, en kjent veganer, likte ikke Lady Gagas kjøtt kjole? spør en annen.

Ber dem stoppe

Andre som er fan av både Lady Gaga og Billie Eilish bestemte seg også for å uttrykke sine tanker rundt oppstyret, hvor flere påpekte at det hele har blitt dratt for langt.

- Jeg har vært fan av Gaga siden begynnelsen, og selv jeg er ikke sur på Billie Eilish. Dere er alle bare triste som prøver å boikotte en 17 år gammel veganer for meningene hennes, er det en fan som skriver.

- Vær så snill, stopp. Dette tullet er bare dumt, og over hva? En kjole? Jeg klarer ikke denne fangruppen. Jeg er fan av både Gaga og Billie så ikke kom etter meg, skriver en siste.

Til Variety svarer Billie Eilish på kritikken og forteller at hun ikke visste om oppstyret på Twitter.

- Jeg bryr meg ikke. Hvorfor skal jeg bry meg? Folk prøver å få meg til å fremstå som mistenkelig og det er jeg ikke. Så jeg bryr meg ikke. Jeg er bare ærlig, og jeg skal ikke lyve, uttaler sangstjernen om kritikken.

Ankom i en «kunstig livmor»

Som tidligere nevnt har Lady Gaga flere ganger vekket oppsikt med antrekkene sine, og det er trygt å si at hun har testet flere ulike stiler.

Hun har gått på høyere hæler enn de fleste kan drømme om, og testet ut alle regnbuens farger på håret.

Fra blonder og lær til hår og kjøtt har hun aldri sluttet å overraske med sine eksentriske stiler. Under den amerikanske platebransjens Grammy-utdeling i 2011 kom Lady Gaga på nok et eksentrisk påfunn.

SJOKKERTE: Lady Gaga fikk stor oppmerksomhet da hun ankom den røde løperen i en «kunstig livmor». Foto: NTB scanpix
SJOKKERTE: Lady Gaga fikk stor oppmerksomhet da hun ankom den røde løperen i en «kunstig livmor». Foto: NTB scanpix Vis mer

33-åringen skulle opptre under utdelingen, og både publikum og artistkolleger sperret opp øynene da popstjernen ble bært opp den røde løperen i et egg som skulle etterligne en «kunstig livmor».

LES OGSÅ: Derfor smiler hun sjelden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer