Christine Koht:

Får flytte inn på Sunnaas

- Jeg skal videre.

NY EPOKE: Christine Koht avslører at hun nå får flytte inn på Sundaas. Foto: NTB Scanpix
NY EPOKE: Christine Koht avslører at hun nå får flytte inn på Sundaas. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden den folkekjære komikeren og tv-profilen Christine Koht (52) i januar fortalte at hun er alvorlig kreftsyk, har Koht holdt følgerne sine jevnlig oppdatert på hvordan det går med henne, og har flere ganger delt åpenhjertige innlegg i sosiale medier.

I slutten av september fortalte hun blant annet at hun lærte seg å gå for fjerde gang etter å ha ligget i koma. Hun har vært svært åpen om hvordan sykdommen påvirker henne, noe fansen har satt pris på.

Lørdag delte hun derimot en gladnyhet med følgerene sine:

«Nå er det bare tre dager til jeg skal få ny sykehusseng! For jeg skal nå videre til Sunnaas sykehus på tirsdag. Jeg har aldri likt overganger, men er jo utrolig takknemlig for å få rehabilitering», skrev hun.

Ikke frisk

Sunnaas er et spesialsykehus som jobber med fysikalsk medisin og rehabilitating, og det er ofte her mennesker som har vært i ulykker eller som har alvorlige sykdommer havner.

Overfor Aftenposten sier komikeren at dette ikke betyr at hun er frisk, men at det er et steg i riktig retning.

- Jeg er ikke frisk, men jeg skal videre. Jeg tar tre måneder av gangen. Man drar ikke til Sunnaas fordi man er i form, men for sakte og sikkert å bli bedre, forklarer hun.

un forklarer videre at hun gleder seg til å gå til kantina på Sunnaas. For folk flest er det en selvfølge, men som nevnt overfor har det å gå vært vanskelig for komikeren det siste året.

- Bare det å gå over gangen på sykehuset virker sterkt på meg, og det er trist for meg som elsker mennesker, sier hun til avisa.

I innlegget på Facebook nevner hun også gange som et av hennes store mål. Det handler om selvstendighet, mener hun.

«Det første målet mitt er å gå med rullator til Rema, som er 200 meter unna. For å kjøpe mine egne klementiner og druer. Min drøm er å si til mamma og Pernille at «dere trenger ikke kjøpe noe til meg, for jeg har vært på Rema selv og kjøpt alt jeg trenger», skriver hun i innlegget.

Komikerens mor, Kristin Koht, sier til avisa at overføringen blir en stor dag, og at de gleder seg. Likevel tar de fortsatt én dag av gangen.

Ærlige innlegg

Koht har vært aktiv i sosiale medier denne uka. Sist på tirsdag la hun ut en oppdatering, som ble likt av hele 22 000 og sett over en halv million ganger. Der fortalte hun blant annet om hvordan sykdommen har endret utseendet hennes.

«Jeg får helt sjokk hver gang jeg ser meg i speilet», skrev hun innledningsvis.

«Jeg ser ikke ut sånn jeg føler jeg gjør inni meg. Men som Pernille sier «er det mye bedre å være tykk og levende enn tynn og død». For 1000 milligram kortison hver dag i to måneder, og så trappe ned, reddet livet mitt», fortsatte hun.

Koht fortalte videre at hun alltid har kjent sterk livsglede, men forklarer at hun aldri har hatt så lyst til å leve som nå. Dette er noe hun forteller til legen sin hver dag, at han må passe på henne, så hun kan leve videre.

Koht har tidligere også vært åpen om at hun har forandret seg etter at hun begynte på behandling. Grunnet store mengder kortison har hun nemlig fått det som ofte kalles et «måneansikt», en vanlig bivirkning av behandlingen.

Sykdomsbildet har hatt både akutte og mindre akutte faser, der det aller meste er blitt fortalt og åpent delt gjennom «Koht vil leve», et samarbeidsprosjekt mellom Koht, Joachim Førsund og A-magasinet.

Christine Koht har fått kreft av typen Slimhinne melanom. Dette er en sjelden føflekkreft som ikke sitter på føflekkene utenpå kroppen, men på slimhinnene inne i kroppen.

LES OGSÅ: Røpet babynyhet på direkten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer