STOLT: Sigrid Bonde Tusvik er stolt av søsteren som er på jobb for Human Right House Network i Kiev. Foto: Tore Skaar
STOLT: Sigrid Bonde Tusvik er stolt av søsteren som er på jobb for Human Right House Network i Kiev. Foto: Tore SkaarVis mer

- Fantastisk skummelt at hun er der

Sigrid Bonde Tusviks søster er midt i Kiev-opprøret.

SEOGHØR.NO: Sigrids søster, Ane Tusvik Bonde (37) står midt i dramatikken i Ukrainas hovedstad, som de siste to døgnene har krevd nesten 30 menneskeliv.

Hjemme i Norge følger komiker Sigrid Bonde Tusvik (32) spent med på utviklingen i Kiev. Hun kommer tett på situasjonen, siden storesøster befinner seg midt i opprøret. Søstrene har et nært forhold, og snakket sammen senest torsdag morgen.

- Jeg synes det er fantastisk viktig og samtidig fantastisk skummelt at hun er der, men veldig bra. Jeg har snakket med henne i dag, og hun sier det går bra, og at hun vil hilse alle som kjemper for sin frihet, sier Sigrid til Seoghør.no.

På nært hold.

Ane er regionsansvarlig i Øst-Europa for Human Rights House Nettwork, og har vært i Kiev siden tirsdag.

- Allerede da jeg kom ved 11-tiden så man svart røyk fra parlamentsbygningen. Da var sammenstøtene allerede startet.  I dag morges så hadde jeg mer følelsen av å komme til et sted hvor det virkelig har vært kamper. Folk stod og hugget brosteiner, og forberedte seg til nye kamper, sier Ane i en video publisert av NTB onsdag.

REGIONSANSVARLIG: Ane Tusvik Bonde (37) er Sigrids storesøster, og jobber som regionsansvarlig for Øst-Europa i Human Right House Network.
REGIONSANSVARLIG: Ane Tusvik Bonde (37) er Sigrids storesøster, og jobber som regionsansvarlig for Øst-Europa i Human Right House Network. Vis mer

Hun har snakket med flere av de involverte demonstrantene, og forteller til Dagbladet at det stadig kommer nye folk som vil bidra i demonstrasjonene. Grupper på hundre av gangen kommer utstyrt med hjelmer, og mange strømmer også til for å hjelpe demonstrantene på andre måter.

- Folk kommer til ulike punkter ved rådhuset med mat, vann, medisiner, og for å verve seg. Det er rørende å se oppi all volden som har vært, at folk mobiliserer og stiller opp frivillig. Noen kan førstehjelp, og bidrar med å hjelpe de som har blitt skadet i løpet av natten, forteller Tusvik Bonde til Dagbladet.