Elin Kjos:

- Fantastisk fint og rørende

Da kreftsyke Elin Kjos begynte på sin tredje runde med cellegift denne uken, barberte hun av alt håret. Så gjorde tvillingsøsteren Ida det samme.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg denne uka for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skriver hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer
Publisert

Den svenske treningsprofilen Elin Kjos har det siste året latt følgerne sine i sosiale medier følge hennes harde kamp mot kreften. Influenseren fikk for ett år siden påvist lungekreft med spredning etter et besøk hos legen.

Hun hadde hostet en god stund, og etter legebesøket fant de en over tjue centimeter stor svulst i den høyre lungen hennes.

For en måned siden fortalte Kjos til Se og Hør at legene ikke har klart å finne en behandling som bremser spredningen, samtidig som den aggressive sykdommen sprer seg i et stadig raskere tempo.

Tidligere denne uken begynte influenseren på en tredje runde med cellegift, i nok et forsøk på å få kreftsvulsten til å slutte å vokse. Behandlingene hun gikk gjennom i fjor fungerte ikke, og dermed må hun nå gjennom cellegiftbehandling igjen.

Derfor har hun også valgt å barbere av seg alt håret.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer

- Rørende

Svært mange mister håret når de går på cellegift, og Kjos ønsket å heller fjerne alt i forkant i stedet for å miste det litt etter litt.

- Jeg ville uansett ha mistet alt håret av den cellegiften jeg får nå, men jeg hadde lyst til å barbere bort alt på forhånd. Det er en måte å ta kontroll over situasjonen på, sier Kjos til Se og Hør.

På Instagram har treningsinfluenseren delt flere bilder av seg selv uten hår, og også delt en snutt der man kan se tvillingsøsteren Ida klippe og barbere bort alt håret hennes.

- Jeg trodde det skulle være vanskeligere, men i stedet ble det en hyggelig stund med familien, og nå kjenner jeg meg bare enda mer sterk og modig, forklarer Kjos.

Ida har også barbert alt håret på hodet for å vise kjærlighet og støtte til sin kreftsyke tvillingsøster.

BARBERTE HÅRET: Elin Kjos' tvillingsøster har også barbert av alt håret. Foto: Privat
BARBERTE HÅRET: Elin Kjos' tvillingsøster har også barbert av alt håret. Foto: Privat Vis mer

- Det var fantastisk fint og rørende at hun gjorde det. Det finnes ingenting hun ikke ville ha gjort for meg. Kjærligheten vi har mellom oss er vanskelig å sette ord på. Vi vil gå side om side, uansett hva som skjer i livet, sier Kjos til Se og Hør.

Treningsprofilen er fortsatt optimistisk, og forteller at hun vet at det finnes en måte å bli frisk på.

- Jeg har det fortsatt bra, tross alt, sier hun.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

- Kritisk

I april fortalte en tårevåt Elin Kjos til følgerne sine at legene enda ikke hadde klart å finne noe som bremser kreften.

«Jeg har fremdeles en aggressiv sykdom, som fortsetter å vokse inne i kroppen min. I et raskere tempo enn tidligere», skrev hun på Instagram.

Til Se og Hør fortalte Kjos at det var en tøff beskjed å få.

- Kreften min har spredt seg mer og metastasene har økt i størrelse. Pusten min blir alltid dårligere, og det er selvsagt tøft, sa hun.

Neste steg for Kjos blir å få være en del av et nytt forskningsprosjekt, men hun vet ennå ikke hvordan veien videre blir. Samtidig la hun ikke skjul på at klokken tikker for å finne en ny behandling.

- Situasjonen er mer kritisk nå, og jeg må finne et neste steg ganske fort, fortalte hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer